Σελίδες

7 Φεβ 2013

Ποιοι είναι οι «στρατολόγοι»;

Ακρως ενδιαφέρουσα και συνάμα αποκαλυπτική η δήλωση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος») για τον τρόπο δράσης των «στρατολόγων» με σκοπό τη δημιουργία ένοπλων οργανώσεων και τρομοκρατικών ομάδων. 
Το αποκαλυπτικό δεν είναι βέβαια ότι διαχρονικά οι στρατολόγοι «εντοπίζουν» και στρατολογούν στις «ένοπλες οργανώσεις» νεολαίους ηλικίας 18 - 20 ετών, αλλά ότι οι στρατολόγοι παραμένουν εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια «αόρατοι» και ασύλληπτοι, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους γνωρίζουν τα πάντα, δηλαδή και τον τρόπο που δρουν αλλά και τα πρόσωπα. 
Ιδού τι δηλώνει ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
που, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα, «παρακολουθεί και αναλύει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του "αντάρτικου πόλης" και γνωρίζει τις διαδικασίες στρατολόγησης νέων μελών σε ένοπλες οργανώσεις»: «Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει ένα διαρκές, μεθοδικό σύστημα προσέγγισης, στρατολόγησης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού ατόμων ηλικίας 17 έως 23 ετών από εξωκοινοβουλευτικούς ή αντιεξουσιαστικούς χώρους. Μπορεί να έχουμε πέντε γενιές αντάρτικου πόλης όμως οι στρατολόγοι ξέρουμε ότι συνολικά δεν είναι περισσότεροι από 10 - 15 άτομα. Αυτή την περίοδο είναι μέλη παλαιότερων ένοπλων οργανώσεων που έδρασαν την δεκαετία του '90 αλλά και άτομα που συμμετείχαν σε ποινικές δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και 2 - 3 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που εποπτεύουν το εγχώριο αντάρτικο (...) Οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν τους συνωμοτικούς κανόνες, δίνουν τις κατευθυντήριες εντολές στους νεοσύλλεκτους του αντάρτικου πόλης ενώ φροντίζουν για τη χρηματοδότησή τους». 
Και καταλήγει: «Ομως, ενώ διαθέτουμε σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τον ρόλο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξουμε τη συμμετοχή τους. Παρότι έχουν εξαρθρωθεί πολλές ένοπλες οργανώσεις, ποτέ, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για ρόλο στρατολόγου ή για "ηθική αυτουργία" σε τέτοιου είδους ενέργειες ...»! 
Το ερώτημα - ρητορικό βέβαια - παραμένει: Ποιοι είναι οι «στρατολόγοι» που καταφέρνουν να παραμένουν ασύλληπτοι; ...
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου