Σελίδες

26 Φεβ 2013

«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!» Σύλληψη 2 στελεχών της ΚΝΕ απο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα του Σαμαρά και του Τσίπρα...


Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την σύλληψη δύο στελεχών το βράδυ της Κυριακής οι οποίοι προπαγάνδιζαν τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ με θέμα την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. Η σοσιαλιστική εξουσία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη δυο μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας το βράδυ της Κυριακής 24/2/20013. 
Αυτή η προκλητική αστυνομική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα,  μελών της ΚΝΕ, με την αιτιολογία της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της οργάνωσης. 
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέλη της ΚΝΕ συνελήφθησαν και κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων και το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο,  επειδή προπαγάνδιζαν την εκδήλωση της οργάνωσης "Για τη σοσιαλιστική εξουσία". 
Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η διέξοδος από αυτή προς το συμφέρον των μονοπωλίων, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας τους, απαιτούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, απαιτούν ένταση της καταστολής και της τρομοκράτησης του λαού. 
Οι επενδύσεις που προωθούν θα γίνουν στις πλάτες της χρεοκοπημένης λαϊκής οικογένειας. Η ανάπτυξη που υπόσχονται σημαίνει δουλειά με 300-400 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Καμιά βελτίωση της ζωής του λαού δεν πρόκειται να φέρει, ούτε την ανεργία θα αντιμετωπίσει. 
Για τις επενδύσεις που προωθούν, δε θέλουν μόνο τους εργαζόμενους να είναι με μισθούς πείνας, αλλά και με σκυμμένο το κεφάλι. Γι' αυτό και η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα, προωθώντας ουσιαστικά την παρεμπόδιση των απεργιών. Γι' αυτό και δεν υπάρχει απεργία που δεν την έχουν βγάλει παράνομη και καταχρηστική. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί το δόγμα "νόμος και τάξη" της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Το δόγμα "νόμος και τάξη", βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Είδαμε τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό να επιτάσσονται, τους απεργούς ναυτεργάτες να επιστρατεύονται και τους αγρότες που παλεύουν για το ψωμί των οικογενειών τους να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας. Με το βούρδουλα προσπαθούν να φοβίσουν την νεολαία που υποφέρει. Τη θέλουν υποταγμένη σε αυτήν την πολιτική, να μη σηκώνει κεφάλι, να δουλεύει με μισθό πείνας, να μην εξοργίζεται με την αύξηση της ανεργίας.
Η καταστολή και η κρατική βία και τρομοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο!
Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η αλύγιστη στάση και δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους τους. Γι' αυτό θέλουν να πετάξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από τους χώρους, για να μην κουνιέται φύλλο. Γιατί πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης. 
 Όσο και να πασχίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν μπορούν να τους φοβερίσουν. 
Τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντησή τους. 
Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που επιχειρούν να καλλιεργήσουν, δεν θα περάσει. 
Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο εργάτη,  άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαομίσητης πολιτικής και εξουσίας, που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου