Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Την Τρίτη, ΣΤΙΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ διαδηλώνουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων


Στις 8.30 π. μ., στο Πεδίον του Αρεως η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 4ωρη στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και συνδικάτα. Συμπαράσταση από την ΠΣΟ
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις συμμετοχής σωματείων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη, 12 Φλεβάρη, στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, οπότε και δικάζονται 35 συνδικαλιστές, μετά την κυβερνητική καταστολή και προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του ταξικού κινήματος. Οι 35 συνδικαλιστές οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή «τόλμησαν» να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων».
Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και σημειώνει: «Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική
συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της.
Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!»
Προχωρούν σε στάση εργασίας
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.), ενώ την προκήρυξη παναττικής - πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Επίσης, 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική εξήγγειλε η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και καλεί τους εργαζόμενους στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.
Αποφάσεις για 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ πήραν: το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής. Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής καλεί σε συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.
Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Εφοριακών».
Συμπαράσταση από την ΠΣΟ
Την άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες κατά των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ απαιτεί το Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που οργανώνει και εκπροσωπεί με ταξικό προσανατολισμό, εκατομμύρια εργάτες από όλο τον κόσμο.
Σε επιστολή της απαιτεί την άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες των συνδικαλιστών, καταδικάζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης «που συνεχίζει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και την ίδια στιγμή προσπαθεί να καταστείλει με αστυνομική τρομοκρατία τις αγωνιστικές οργανώσεις που με αποφασιστικότητα και θάρρος αντιμετωπίζουν την επίθεση αυτή όπως η περίπτωση του ΠΑΜΕ». Επίσης, η ΠΣΟ στηρίζει «το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στη διαρκή πάλη του εργαζόμενου ελληνικού λαού ενάντια στα μέτρα της αντιλαϊκής κυβέρνησης και της ιμπεριαλιστικής ΕΕ».

Κάλεσμα και από την ΠΑΣΕΒΕ
Τη συμπαράστασή της στα 35 στελέχη Ομοσπονδιών και Σωματείων, μελών του ΠΑΜΕ, «που οδηγούνται στα δικαστήρια με ψεύτικα και προβοκατόρικα στοιχεία», εκφράζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλώντας «σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων», όπου αναμένεται να οδηγηθούν την ίδια μέρα για να δικαστούν οι αγωνιστές.
«Ο αντιλαϊκός - αντιδημοκρατικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) δεν έχει τελειωμό», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ, και προσθέτει: «Αν η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το λαϊκό - αγωνιστικό και ταξικό κίνημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει και το μεγάλο φόβο τους γιατί γνωρίζουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν και που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην καταστροφή, θα φέρουν ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου