Σελίδες

18 Ιαν 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ-MEGA (μπας και καταλάβει κανάς άνθρωπος τι έγινε χθες στη Βουλή χωρίς φανφάρες και συνθήματα)




«Η διαδικασία έτσι όπως μεθοδεύτηκε, όπως και η ίδια η ουσία της πρότασης από τη μεριά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οδηγεί επί της ουσίας και διαμορφώνει προϋποθέσεις συγκάλυψης»,
τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας για τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», στην πρωινή εκπομπή του MEGA, «Κοινωνία ώρα MEGA».
Σημείωσε ακόμα ότι με βάση την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου, «ποιοι έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό, πώς τα έβγαλαν, ποια ήταν η ζημιά από τη μη αξιοποίηση της λίστας; Όλα αυτά δεν θα ελεγχθούν. Δεν θα ελεγχθούν δηλαδή μία σειρά ουσιαστικές και πολιτικές πλευρές, που συνδέονται με τη λίστα Λαγκάρντ».
Η δική μας συμβολή σε αυτή την επιτροπή, είναι να δούμε το δέντρο, αλλά να δούμε και το δάσος, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Να δούμε δηλαδή τι είναι αυτό που εκτρέφει, που εκκολάπτει σκάνδαλα. Και κατά τη γνώμη μας, είναι το γεγονός ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, όχι από ανηθικότητα ή από ανικανότητα -βεβαίως υπάρχουν και τέτοιες πλευρές- αλλά αυτό το σύστημα αναπαράγει σκάνδαλα, γιατί υπηρετεί μία οικονομία και μία τάξη, που έχει βασικό στόχο το κυνήγι του κέρδους».
Αυτή η οικονομία, επισήμανε, «η οικονομία της αγοράς, η οικονομία του κεφαλαίου, που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους, επιδιώκει το κέρδος και με νόμιμους -και όταν λέμε νόμιμους, την καταλήστευση και την εκμετάλλευση του λαού- και με παράνομους τρόπους. Και δεν μπορεί να εξυγιανθεί αυτή η κατάσταση, όπως ισχυρίζονται ορισμένα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρίζεται».
Με αφορμή τις δηλώσεις Βενιζέλου στη Βουλή, ότι έχει ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας, από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας και ότι με αυτά πήγαινε στο ΝΑΤΟκαι την ΕΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «Το θέμα είναι ότι τα αμυντικά σχέδια της χώρας επικυρώνονται από το ΝΑΤΟ και αυτό δεν το λέει κανένας. Αυτό είναι το θέμα, ότι η εθνική άμυνα της χώρας έχει παραδωθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και ότι στέλνονται τρεις Έλληνες αξιωματικοί στο Μαλί, για να στηρίξουμε την επέμβαση των Γάλλων».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου