Σελίδες

31 Ιαν 2013

ΚΚΕ: Σαν τον Ντερτιλή και οι εκφραστές του


Με αφορμή τις παρουσίες και τα όσα έγιναν στη κηδεία του χουντικού Ν. Ντερτιλή, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του σημειώνει:
    «Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους».
Ο Νίκος Ντερτιλής ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, κατά τη διάρκεια της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973.
Ανάμεσα στα άτομα, κατάλοιπα της χούντας, που συγκεντρώθηκαν στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας ήταν και βουλευτές (Παππάς, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπαρμπαρούσης, Αρβανίτης, Κασιδιάρης) της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία σε ανακοινώσεις της χαρακτηρίζει τον εγκληματία ως «ήρωα και απροσκύνητο».
Τον επικήδειο εκφώνησε ο αρχιβασανιστής - διοικητής του ΕΑΤ ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος. Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη»! Θυμίζουμε ότι ο Αμβρόσιος είχε επισκεφθεί τον Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού, ζητώντας την αποφυλάκισή του.
Στεφάνια έστειλαν ο Στυλιανός Παττακός (είναι κατάκοιτος σπίτι του), η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινα, άλλοι συγγενείς των πρωταιτίων του πραξικοπήματος του '67. Παρόντες στην κηδεία ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Γεωργίου και ο Κ. Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το κόμμα Καρατζαφέρη. Παραβρέθηκαν και οι Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», και Αντώνης Ναξάκης, ναύαρχος εν αποστρατεία.
Αμέσως μετά την τελετή, χρυσαυγίτες και άλλα θρασίμια φώναξαν τα εξής εμετικά συνθήματα: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή», «Αθάνατος», «Αλήτες προδότες πολιτικοί» και «Να καεί - να καεί το μπ... η Βουλή». Μάλιστα, δεν έλειψαν οι πυροβολισμοί στον αέρα τη στιγμή του ενταφιασμού από κουμπουροφόρους. Μετά τους πυροβολισμούς, αστυνομικοί περισυνέλεξαν κάλυκες, προσήγαγαν στην Ασφάλεια 22χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου