Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ «Χρυσή Αυγή» με την εγκληματική της δράση, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κεφαλαιοκράτεςΧρήσιμη για τους κεφαλαιοκράτες ενάντια στους εργάτες
Η «Χρυσή Αυγή» με την εγκληματική της δράση, προσφέρει καλές υπηρεσίες, στη «δημοκρατία» αναφωνούν τα αστικά ΜΜΕ γιατί συμβάλλει στην «καταδίκη της ανομίας» («Καθημερινή» 19/9/2012) που πρώτο το εργατικό κίνημα με τις μορφές πάλης προάγει. Δεν είναι καινούριο ζήτημα αυτό, ότι το εργατικό κίνημα που με δημοκρατικότατες διαδικασίες αποφασίζει να αντισταθεί σε αντεργατικούς νόμους, να διεκδικήσει και βεβαίως αυτό αποφασίζει και τις μορφές πάλης και την υπεράσπιση των αγώνων του όπως π.χ. η περιφρούρηση των απεργιών από την εργοδοτική απεργοσπασία, να προπαγανδίζουν οι αστοί ότι παρανομεί.
Αλλά γιατί είναι νόμιμο να περικόπτονται δραστικά οι μισθοί, τα επιδόματα, οι συντάξεις, να δουλεύουν οι εργάτες όπως και όσο θέλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να είναι άνεργοι, να σκοτώνονται στη δουλειά επειδή δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, άρα να γίνεται η ζωή τους κόλαση σε όφελος των κερδών και να πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης, και δεν είναι νόμιμο να μπορούν να ζουν οι εργάτες, οι οικογένειές τους καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους; Αυτό οι αστοί δημοσιολόγοι το απαντούν ως εξής: «Ο νόμος είναι νόμος και ας σε σκοτώνει». Αλλά τι διαφορετικό κάνει η «Χρυσή Αυγή» σήμερα; Βεβαίως εγκληματεί ενάντια σε μετανάστες, όχι σε Ελληνες. Για την ώρα... Αλλά ποια η διαφορά για τα αστικά ΜΜΕ; Μήπως η «καθαρότητα της φυλής», («Καθημερινή» 19/9/2012), που λένε ότι ως θεωρία είναι πολύ παλιά, προηγείται της ταξικότητας άρα υπερτερεί; Να λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα και τι επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν οι αστοί με την προπαγάνδα τους. Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποτάσσονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτή είναι η δημοκρατία τους και ας τους στέλνουν στην κόλαση. Και αν είναι αυτό να επιτυγχάνεται με τη ναζιστική θεωρία της «καθαρότητας της φυλής» και τη ναζιστική δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής», αυτό είναι χρήσιμο για την «αστική δημοκρατία» που γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα και τέτοιες δυνάμεις. Και ταυτόχρονα τους βολεύει να αναπαράγουν τη θεωρία των άκρων ταυτίζοντας εγκληματικές ενέργειες μιας δύναμης του δικού τους συστήματος κατά των μεταναστών με την ταξική πάλη, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν φόβο στους εργαζόμενους και αποστροφή στους αγώνες για τα συμφέροντα και το δίκιο τους.
Εγραφε την Τετάρτη 19/9/2012 στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η «Καθημερινή»: «Κανένα κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να ενθαρρύνει, να συμμετέχει ή να συγκαλύπτει πράξεις βίας που αντιβαίνουν στους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας (...) Επιτέλους, έχει έλθει η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην ανομία των ακραίων δυνάμεων, που θεωρούν δικαίωμά τους να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους ή να τον τσαλαπατούν θεαματικά». Πράγματι η «Χρυσή Αυγή» τους προσφέρει υπηρεσίες. Σαν αυτή της αναπαραγωγής της θεωρίας των άκρων. Της ταύτισης της ταξικής πάλης του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος με τις δολοφονικές ενέργειες ενός μηχανισμού του κεφαλαίου που με κοινοβουλευτικό μανδύα και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές του κάνει δολοφονικές επιθέσεις, στη Ραφήνα, στο Μεσολόγγι και αλλού ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές. Ακόμη χειρότερα. Πάνε να ταυτίσουν τη συγκεκριμένη δράση των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», τη συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες, με τη συμμετοχή βουλευτών π.χ. του ΚΚΕ που παρευρίσκεται και συμπαραστέκεται σε απεργούς που περιφρουρούν την απεργία τους ή π.χ. στους καταπέλτες των βαποριών μαζί με τους ναυτεργάτες όταν απεργούν, γιατί η συγκεκριμένη μορφή πάλης σύμφωνα με τους αστούς και τα συμφέροντά τους είναι παράνομη. Δηλητήριο η συγκεκριμένη προπαγάνδα για τις λαϊκές συνειδήσεις. Το λιγότερο που θέλουν είναι η αποστροφή των εργατών από το ταξικό κίνημα και από το ΚΚΕ. Το κυριότερο που θέλουν είναι να καλλιεργήσουν ψυχολογία στήριξης της «Χρυσής Αυγής» από λαϊκές δυνάμεις που στην απελπισία τους από την κόλαση που τους καταδικάζει η κρίση και η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την άτιμη προπαγάνδα ότι οι ταξικοί αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια, άρα το ταξικό κίνημα είναι ο εχθρός τους, να στηρίζουν τη «Χρυσή Αυγή» όταν οι καπιταλιστές χρησιμοποιήσουν την εγκληματική της δράση ενάντια στο οργανωμένο εργατικό αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα.
Γιατί τη «φουσκώνουν»
Τους χρειάζεται ταυτόχρονα και η προβολή της δήθεν κοινωνικής δράσης, όπως το μοίρασμα τροφίμων αλλά μόνο σε Ελληνες ή η αιμοδοσία αλλά μόνο σε Ελληνες, ακόμη και η αρπαγή τροφίμων απο μαγαζί μετανάστη για να τα δώσουν σε Ελληνες που εξαθλιώνει και εγκαταλείπει το αστικό κράτος, η «δημοκρατία» τους. Τους ενισχύει στην προσπάθεια να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα που θα νομιμοποιεί την εγκληματική τους δράση.Τους χρειάζεται επίσης και καλλιέργεια τρόμου στο λαό από τη δράση της για να τσακίσουν ακόμη και την ιδέα οργανωμένης αντιπαράθεσης μαζί της. Είναι μια μέθοδος καλλιέργειας ψυχολογίας της υποταγής στο κεφάλαιο και στο κράτος του.
Και την ενισχύει η ίδια η «Χρυσή Αυγή», εδώ είναι σαν «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο», με τη θεωρία «κάτω το κράτος ζήτω το έθνος». Γι' αυτό και η δράση της προβάλλεται δεόντως και αναπαράγεται από τα αστικά ΜΜΕ, για να δείξουν τάχα το «αποκρουστικό της πρόσωπο» και κυρίως να πολεμήσουν τάχα τη ρατσιστική της δράση. Αλλά αυτό που κάνουν συνειδητά, είναι να εμφανίζουν τη «Χρυσή Αυγή» ως μηχανισμό που αντικαθιστά λειτουργίες του αστικού κράτους, σε όφελος ιδιαίτερα των εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, του λαού. Και μάλιστα ως δύναμη που δε διστάζει ακόμη και με τη βία να λύσει τέτοια προβλήματα. Γιατί για την εγκατάλειψη των εξαθλιωμένων από το κράτος, λένε ότι ευθύνεται «το σάπιο κατεστημένο», οι «πολιτικοί της διαφθοράς», που «παραδίδουν τη χώρα στους ξένους».
Ενάντια σ' αυτούς, λοιπόν, λέει η «Χρυσή Αυγή» και όχι όμως ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ούτε στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που δημιουργούν και αναπαράγουν τα τεράστια προβλήματα ανεργίας, φτώχειας των εργαζομένων. Σ' αυτούς συμπαραστέκονται, επειδή έχουν ζόρια στην κερδοφορία, λόγω κρίσης. Γι' αυτό προτρέπουν Ελληνες εργαζόμενους να δουλέψουν με μισθούς πείνας, αντί να διεκδικήσουν, μεσολαβώντας τάχα στο να τους βρουν δουλειά, όπως έκαναν στη Χαλκίδα. Που βεβαίως με μισθούς 400 ευρώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διώξουν τους μετανάστες αφού τους ξεζούμισαν και να ξεζουμίζουν Ελληνες. Να γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν την ύπουλη θεωρία των «Χρυσαυγιτών» περί «έθνους», ότι Ελληνες καπιταλιστές και εργάτες ενάντια στους ξένους που λυμαίνονται την οικονομία θα αναπτύξουν τη χώρα, αλλά οι Ελληνες εργάτες θα φυτοζωούν ενώ οι Ελληνες καπιταλιστές μαζί με ξένους καπιταλιστές θα κερδοφορούν. Γι' αυτό επίσης στήριξαν συνειδητά τον ιδιοκτήτη της «Χαλυβουργίας» στη Μαγνησία, όταν το κλαδικό συνδικάτο αποφάσισε την κήρυξη απεργίας αλληλεγγύης και κοινής πάλης με τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.
Η συγκεκριμένη δράση της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αυθόρμητη. Είναι καλά μελετημένη και οργανωμένη από το σύστημα. Είναι στρατηγική του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, για να συσπειρώνει, εν μέσω κρίσης, αδύναμες και εξαθλιωμένες λαϊκές δυνάμεις, που αναζητούν διέξοδο. Και τους δίνει τάχα διέξοδο, προβάλλοντας ως δύναμη κρούσης για τη δική τους προστασία από τις συνέπειες της κρίσης, προσφέροντας τάχα «κοινωνικό έργο», κόντρα όμως σε άλλα αδύναμα και εξαθλιωμένα τμήματα όπως οι μετανάστες. Ταυτόχρονα, καλλιεργεί ψυχολογία αποστροφής στην αναγκαιότητα διεκδίκησης, ανάπτυξης πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αλλο που δε θέλει το αστικό πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο. Να γιατί είναι δύναμη «νύχι-κρέας» με τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους σύστημα. Ολη αυτή η εξελισσόμενη πραγματικότητα είναι η προετοιμασία των ταγμάτων εφόδου, για την καταστολή της ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου