Σελίδες

14 Σεπ 2012

Σήμερα θα γίνουν οι ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα και του Θοδωρή Χιώνη


Χιλιάδες νεολαίοι συμμετείχαν, χτες, στις εκδηλώσεις της μεγάλης κόκκινης πολιτείας

Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» άνοιξε χτες τις πύλες του στο πάρκο «Α. Τρίτσης», στο Ιλιον. Χιλιάδες νεολαίοι, εργατόκοσμος, γονείς με τα παιδιά τους από τις δυτικές συνοικίες και τις γύρω περιοχές της Αθήνας ανταμώθηκαν στην κόκκινη πολιτεία.
Μπροστά στο ενδεχόμενο κακοκαιρίας το Σάββατο, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και έτσι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με τις κεντρικές ομιλίες: Της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Σαββάτου θα γίνουν κανονικά.
***
Στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες νωρίς το απόγευμα μέχρι την τελευταία στιγμή έδιναν χτες
τις τελευταίες πινελιές σε ένα φεστιβάλ που δεν αποτελεί μόνο πηγή ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ανάπαυλας από τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και τόπο προβληματισμού και συζήτησης για τα εμπόδια στα οποία σκοντάφτει να μορφωθεί, να εργαστεί, να δημιουργήσει κάθε νεολαίος, να βρει τη διέξοδο απ' ό,τι ταλανίζει τη ζωή του.
Καθώς η ώρα περνούσε ο κόσμος ολοένα συνέρρεε σαν ένα πολύχρωμο ποτάμι. Οι νεολαίοι γέμισαν με την παρουσία τους κάθε γωνιά του πάρκου, τις μουσικές σκηνές, τις θεατρικές σκηνές, τις εκδηλώσεις - συζητήσεις που αναπτύχθηκαν και προξένησαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερος «σταθμός» για τους νέους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, για τον εργατόκοσμο που δίνει τη δική του μάχη ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά, αποτέλεσε το Στέκι των εργαζομένων και το αφιέρωμα στον πολύμηνο αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Εκεί ακριβώς δίπλα στο χώρο, τα μάτια του εργάτη δεν μπορούν να ξεφύγουν από το γιγάντιο πανό που γράφει: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Στην ίδια ρότα και ο χώρος που φιλοξενεί την Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ, ο οποίος συγκέντρωσε γύρω της δεκάδες νεολαίους που είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από το ρόλο και τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο διάβα της Ιστορίας, σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα σύγχρονο Μεσαίωνα.
Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα ότι είναι σταθερός πόλος έλξης για την ίδια τη νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα. Οτι αποτελεί κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία. Το σύνθημα του ίδιου του Φεστιβάλ: «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» διαπερνούσε κάθε εκδήλωση.


Κανονικά θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Σαββάτου
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
Για την αλλαγή της μέρας της συγκέντρωσης και της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

 «Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που ξεκίνησαν στις 13 Σεπτέμβρη με μεγάλη επιτυχία θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη.
Εξαιτίας πιθανής επιδείνωσης του καιρού, για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Αλέκα Παπαρήγα, η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 9.30 μ.μ. και όχι το Σάββατο που ήταν προγραμματισμένη. Το ίδιο ισχύει και για το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, σ. Θοδωρή Χιώνη.
Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η συζήτηση με τίτλο "Δεν πάει άλλο έτσι πια / Αλλά διέξοδος ποια είναι;", με εισηγήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 8.00 μ.μ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Αττικής να ανταποκριθούν στο μεγάλο κάλεσμα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" με τη μαζική τους συμμετοχή και τις επόμενες μέρες των εκδηλώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου