Σελίδες

29 Οκτ 2012

Το κόψιμο μιας "απρόθυμης" εκπομπής- Η Δημοκρατία "πολυτέλεια" που πρέπει να κοπεί

Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς πολύ για να καταλάβει ότι το κόψιμο της πρωινής εκπομπής του Κ.Αρβανίτη και της Μ.Κατσίμη είναι καθαρή πολιτική δίωξη.
Και μόνο βλέποντας την εκπομπή που ουσιαστκά τους εξόρισε στη ζώνη 6-8πμ από τη ζώνη 8-10πμ το καταλαβαινει. Πηραν την καλύτερη πρωινή εκπομπή και την αντικατέστησαν με μια αδιάφορη δεξιά νεοδημοκρατική σούπα για ευνόητους λόγους.
Στη συνέχεια εκτός από την εξορία στη ζώνη του λυκόφωτος, κάποιοι λένε πως  άρχισε κι ένας πόλεμος που μπορεί να μη βγήκε παραέξω αλλά μαινόταν, προκειμένου να αναγκαστεί ο Κ.Αρβανίτης να παραιτηθεί.
Τέλος ήρθε το κόψιμο με αφορμή δήθεν τα σχόλια των 2 παρουσιαστών για τον κ.Δένδια.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει καθαρά σημάδια αντιδημοκρατικής εκτροπής και δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και αλλού. Ο δρόμος αυτός , η κατηφόρα που έχουν πάρει οι εξελίξεις, δεν μπορεί παρά να έχει σαν μόνιμο φωτισμό και σήμανση φαινόμενα σαν κι αυτά.


Η ενημέρωση είναι ολοφάνερο ότι είναι μια πολύ κρίσιμη για το σύστημα υπόθεση για να αφεθεί ελεύθερα στα χέρια σοβαρών και υπεύθυνων δημοσιογράφων σαν τον Κ.Αρβανίτη που είχε γίνει κυριολεκτικά κόκκινο πανί για τη διοίκηση της ΕΡΤ απλά και μόνο γιατί δεν ήταν "πρόθυμος" να ξεχάσει την ιδιότητά του και την υποχρέωσή του προς το κοινό.
 Η δημοκρατία, ακόμη κι αυτή η κουτσουρεμένη   φαίνεται πως είναι είναι μια από αυτές τις "πολυτέλειες" που πρέπει οπωσδήποτε να θυσιαστούν προκειμένου "να σωθεί η πατρίδα".
Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση και η "σωτηρία" που έχει επιλεγεί πριν από μας για μας δεν πάνε μαζί με τίποτα.
Θύματα αυτής της κατάστασης δεν είναι μόνο ο Κ.Αρβανίτης και η Μ.Κατσίμη αλλά όλοι μας.
Τί θα κάνει στην πράξη άραγε η εντός κυβέρνησης 'αριστερή" ΔΗΜΑΡ που στα λόγια καταδίκασε την επιστροφή σε άλλες εποχές;

Υ.Γ. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια και η αντίδραση των δημοσιογράφων για τη δίωξη που καλό θα ήταν να μην τελείωνε με μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ BLOG


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: Κατήγγειλε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε χτες, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.κ.Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο.
Στη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασικό στοιχείο αυτού του ρόλου της αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι από την 1 έως και τις 24 Οκτωβρίου, σε δεκάδες βραδινές, πρωινές και μεσημεριανές συζητήσεις που έγιναν, καθώς και στα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μία παρουσία υπήρχε μόνο σε μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου.
Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίζει στον έναν ή στον άλλο βαθμό το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα από το σύνολο των κρατικών και αστικών ΜΜΕ.
Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πλήττει καίρια το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται ολόπλευρα για τις θέσεις και τις δράσεις όλων των κομμάτων. Ειδικά όταν οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές επιλογές του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το καθεστώς ανασφάλειας εκατοντάδων συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και το απαράδεκτο συνεχιζόμενο καθεστώς των διορισμών από την εκάστοτε κυβέρνηση σε κρίσιμες θέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης και στο θέμα εκποίησης υποδομών της, στη μη αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων της ΕΡΤ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση και την πάλη του και μέσα και έξω από τη Βουλή για να σπάσει ο αποκλεισμός του από τα ΜΜΕ, για να γίνει το ζήτημα της ολόπλευρης ενημέρωσης του λαού στόχος και υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του ίδιου του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου