Σελίδες

29 Αυγ 2012

Τρικυμία στις διατυπώσεις... για να περάσουν οι αυταπάτες


Μια δυσνόητη δήλωση έκανε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος σχετικά με την υπόθεση της «Ζήμενς», όπου διαπιστώνει: «Εν τέλει, η σύμβαση κινείται απρόσβλητη στο υπερπέραν της παντοδύναμης α-τυπίας, της νέας υπερδομής του νεοφιλελευθερισμού και του νεο-αποικιακού πανγερμανισμού. Το έκτρωμα του επινοημένου και απολυταρχικού βεμπεριανού καλβανισμού επιβάλλεται δυστυχώς στη Διαλεκτική, στη Δημοκρατία, στον Ελληνικό Πολιτισμό»...
Δε θα σχολιάσουμε τον... οίστρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκείνο το κομμάτι της δήλωσής του όπου αναφέρει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη «Ζήμενς»: «Αποτελεί πράγματι επένδυση "αυτοκρατορικού τύπου", που δεσμεύει τη χώρα για μεγάλη και αόριστη περίοδο στη δική της τεχνολογία και υλικά, κυρίως στις δραστηριότητες δημοσίου συμφέροντος, εκτοπίζοντας άλλωστε και τις άλλες ανταγωνίστριες εταιρίες. Καταργώντας δηλαδή στην πράξη και το πρόταγμα του νεοφιλελευθερισμού για θεμιτό ανταγωνισμό, όπως θεσπίζεται από τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ».

Μετά τον Ν. Χουντή, ο οποίος με Ερωτήσεις του στην Κομισιόν άλλοτε αγωνιά για το αν η ΕΕ θα συναινέσει στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, όπως ζητά η συγκυβέρνηση, και άλλοτε κόπτεται γιατί ο μηχανισμός δανειοδότησης της Ελλάδας έδωσε λειψή τη δόση του Μάη, καταγγέλλοντας μάλιστα την Κομισιόν για κακή εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, την οποία κατά τ' άλλα υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει, ήρθε η σειρά του Αλ. Μητρόπουλου.
Να εγκαλέσει τη συγκυβέρνηση για κατάργηση στην πράξη του πνεύματος του νεοφιλελευθερισμού! Και να υπερασπιστεί το πρόταγμά του για «θεμιτό ανταγωνισμό» και φυσικά την ΕΕ που υποτίθεται ότι με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της τον ...εγγυάται!!!
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν αγνοούν ότι ο κανόνας στον καπιταλισμό είναι ο ανταγωνισμός, που ο ΣΥΡΙΖΑ τον θέλει θεμιτό λες και ο λαός ωφελείται απ' αυτόν ενώ απ' τον αθέμιτο καταστρέφεται. Των επιχειρηματικών ομίλων και σε όφελός τους είναι ο ανταγωνισμός, όπως και αν είναι. Οι ίδιοι επίσης δηλώνουν εχθροί του νεοφιλελευθερισμού, ως μορφή διαχείρισης του συστήματος έχει στον πυρήνα του το τσάκισμα των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, καθώς θεωρούνται «βαρίδια» στην πορεία των μονοπωλίων προς το ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος, προς την ολοένα και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, στόχους τους οποίους καθαγιάζει και ευλαβικά υπηρετεί, αλλά τώρα φαίνεται ότι τον ταυτίζουν με τον αθέμιτο γι' αυτό είναι αντινεοφιλελεύθεροι που πρεσβεύουν το θεμιτό ανταγωνισμό. Που σημαίνει ότι είναι με τον καπιταλισμό.
Πράγματι, η δήλωση αυτή του Μητρόπουλου δεν είναι τυχαία. «Κουμπώνει» εξαιρετικά με την επιζήμια άποψη που χρόνια τώρα προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό περί της δυνατότητας να υπάρξει ένας εξανθρωπισμένος και ηθικός καπιταλισμός. Για να τον σπρώξει να προσδοκά οφέλη από μια πολιτική που είναι επίσης αντιλαϊκή και να μην επιστρατεύσει τις δυνάμεις του για να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματά του σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, να επιβάλλει με την πάλη του το δυνατό και ρεαλιστικό, την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που τον καταδυναστεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου