Σελίδες

30 Ιουλ 2012

ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ . Σ. ΤΗΣ ΟΣΝΙΕ


Σε συνεδρίασή του το ΔΣ την περασμένη Παρασκευή 27 Ιούλη στα γραφεία της ΟΣΝΙΕ, εξέλεξε νέο προεδρείο
  • Αποβλήθηκαν από την ηγεσία της ΟΣΝΙΕ οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση της σφαγής


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής του την Παρασκευή το βράδυ 27 Ιούλη στα γραφεία της ΟΣΝΙΕ, εξέδωσε ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ σας ενημερώνει
-- Καθαιρέθηκε το Προεδρείο του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ.
-- Καταγγέλθηκε ως μη νόμιμη και αντεργατική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που είχε υπογράψει το προηγούμενο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ.
-- Το νέο Προεδρείο του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ έχει ως εξής:
-- Πρόεδρος: Αγγελική Σουλτανιά (πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Αθήνας στις ιδιωτικές κλινικές).
-- Γραμματέας: Ειρήνη Ζωγραφάκη (μέλος του ΔΣ του Κλαδικού Συνδικάτου Αθήνας στις ιδιωτικές κλινικές).
-- Α΄Αντιπρόεδρος: Αννα Αθανασιάδου (πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Θεσσαλονίκης στις ιδιωτικές κλινικές).
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Στις 27 Ιούλη 2012 μετά από εξώδικη πρόσκληση της πλειοψηφίας συνήλθε στα γραφεία της Ομοσπονδίας το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ.
Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε απαρτία, αφού από τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα 7 ήταν παρόντα.
Το θέμα της συνεδρίασης σύμφωνα και με την εξώδικη πρόσκληση ήταν "Μομφή και καθαίρεση του Προεδρείου της ΟΣΝΙΕ - καταγγελία της φερόμενης ως Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ".
1. Στις 28 Ιούνη 2012 το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ, στα μουλωχτά και πίσω από τις πλάτες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, υπέγραψε μαζί με τους μεγάλους κλινικάρχες το τερατούργημα που το ίδιο ονόμασε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και που αφορά τους εργαζόμενους στις μεγάλες κλινικές.

Υπέγραψαν εν κρυπτώ με τους εργοδότες
  • Μείωση των μηνιαίων αποδοχών από 15% έως 40%!!!
  • Αύξηση του ωραρίου εργασίας στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια από 5.30 ώρες σε 8 ώρες την ημέρα (50 επιπλέον ώρες τον μήνα)!!!
  • Μείωση στους μισθούς των νεοπροσληφθέντων.
  • Κατάργηση των επιδομάτων: Νοσοκομειακού, γάμου, τροφοκατοικίας, οθόνης, χειρουργείου κ.ά.
  • Κατάργηση των ειδικών αδειών (ΜΕΘ - ΜΤΝ - Χειρουργεία).
Ολα αυτά τη στιγμή που οι εργοδότες στο χώρο της ιδιωτικής υγείας έχουν με επίσημα στοιχεία πάνω από 100 εκατ. ευρώ κέρδη μόνο στο Α΄εξάμηνο του 2012. Επιβεβαιώνονται περίτρανα λοιπόν όλα εκείνα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που έλεγαν ότι το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ δεν έχει καμία σχέση με τους εργαζόμενους.
Είναι άνθρωποι της εργοδοσίας !!!
Το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ στη σημερινή του (σ.σ. της περασμένης Παρασκευής) συνεδρίαση ακυρώνει την πράξη αυτή του Προεδρείου της ΟΣΝΙΕ.
Δεν αναγνωρίζει τη σφαγή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε το Προεδρείο και την καταγγέλλει.
Την καταγγέλλει ως πράξη προδοτική πρώτα απ΄όλα στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, κοινοποιεί αυτή την καταγγελία με κάθε νόμιμο μέσο στους εμπλεκόμενους εργοδοτικούς φορείς, στο υπουργείο Εργασίας και στον ΟΜΕΔ.
2. Η υπογραφή της επαίσχυντης αυτής ΣΣΕ πέρα από βαθιά βλαπτική για τους εργαζομένους είναι και παράνομη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή (το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ) δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο να υπογράψει ΣΣΕ με μειωμένες αποδοχές.
Ισα - ίσα το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ το αντίθετο είχε αποφασίσει:
"Να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ μόνο σε περίπτωση που αποσπαστεί από τους εργοδότες έστω και μια μικρή αύξηση, με την ταυτόχρονη διατήρηση των υπαρχόντων όρων εργασίας".
Για του λόγου το αληθές αυτό αποδεικνύεται:
1. Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ στις 28 Γενάρη 2012.
2. Από τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 30 Μάρτη του 2012.
3. Από το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας στις 29 Μάρτη 2012 (Διεκδικητικό πλαίσιο - αιτήματα ΣΣΕ).
Στη διάθεση κάθε συναδέλφου είναι όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης και όλες οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ.
Σύμφωνα λοιπόν με το καταστατικό της Ομοσπονδίας (άρθρο 15, παρ. 3) η πράξη αυτή του Προεδρείου από τη στιγμή που δεν είχε την έγκριση και την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είναι παράτυπη, αντικαταστατική και παράνομη.
3. Η πράξη αυτή του Προεδρείου παραβιάζει κατάφορα το καταστατικό της Ομοσπονδίας, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 1, παρ. στ και η.
Είναι βλαπτική ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων (άρθρο 9, παρ.2) και είναι άκρως αντίθετη με τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας (άρθρο 7, παρ. 1).
Ως εκ τούτου η πράξη αυτή του Προεδρείου της ΟΣΝΙΕ είναι σε ευθεία αντίθεση με την ιδιότητα του μέλους του Προεδρείου, αντιβαίνει στις αρχές και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από αυτό το αξίωμα και κατά συνέπεια η καθαίρεση του Προεδρείου είναι πράξη καταστατικά υποχρεωτική, ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένη.
4. Καλούμε όλα τα Σωματεία, Κλαδικά και Επιχειρησιακά να μην αποδεχτούν την Κλαδική Σύμβαση που υπέγραψε το προηγούμενο πλέον προεδρείο της ΟΣΝΙΕ. Δεν έχει καμία ισχύ, είναι παράνομη.
Με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, με επιτόπου Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να την απορρίψουν, να παλέψουν να μην εφαρμοστεί στην πράξη.
Να διεκδικήσουν τώρα μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ και το νέο Προεδρείο Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει τους μέχρι τώρα όρους αμοιβής και εργασίας, αλλά και αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειές μας.
Να απομονωθούν από τους εργαζόμενους σε όλους τους τόπους δουλειάς οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ.
5. Το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στην κλινική "Γαληνός" που αυτές τις ημέρες με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απορρίπτουν την εφαρμογή της ΣΣΕ που είχε υπογράψει το προηγούμενο Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ και διεκδικούν τοπική κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις.
Αθήνα, 27 Ιούλη 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου