Σελίδες

18 Ιουλ 2012

«Βασιλικότερος του Βασιλέως» ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπ. Λυκούδης ...


«Βασιλικότερος του Βασιλέως» ο γραμματέας της ΚΠΕ και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπ. Λυκούδης υπέδειξε χτες στους υπουργούς της κυβέρνησης να ...κόψουν και το λαιμό τους αν χρειαστεί ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες των υπουργείων τους.
Αναφερόμενος σε συνέντευξή του στους δύο υπουργούς που προέρχονται απ' τη ΔΗΜ.ΑΡ. (Ρουπακιώτης και Μανιτάκης) υποστήριξε: «Την προσπάθεια που κάνουν όλα τα υπουργεία για να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών θα την κάνουν και αυτά τα δύο υπουργεία. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και δεν θέλουν να κάνουν αλλιώς (...) Υποθέτω ότι είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση της χώρας ώστε όλοι οι υπουργοί (...) όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και τους εμποδίζουν να είναι άνετοι στις περικοπές τους, οφείλεται στο γεγονός ότι και τα δικά τους οικονομικά είναι περιορισμένα. Οφείλουν όμως να κάνουν τη μεγάλη εθνική
προσπάθεια. Πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες, διότι αν δεν περιοριστούν οι δαπάνες θα γίνουν οριζοντίως οι περικοπές και αυτό θα είναι πάρα πολύ άσχημο».
Μισές αλήθειες λέει ο κ. Λυκούδης. Τι περιστολή δαπανών και τι οριζόντιες περικοπές... Η περιστολή των δαπανών θα πλήξει βάναυσα τους συνήθεις... υπόπτους - τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη φτωχολογιά δηλαδή - όπως και οι οριζόντιες περικοπές. 
Η συγκυβέρνηση θα επιμείνει στην αφαίμαξη του λαού. 
Αρα, τι περιστολή δαπανών, τι οριζόντιες περικοπές... Οπως κυνικά ομολογεί και ο Λυκούδης οι υπουργοί της κυβέρνησης «δεν θέλουν να κάνουν αλλιώς». 
Κρύβει όμως ότι η περιστολή δαπανών στην οποία αναφέρεται έχει άμεση επίδραση στο λαό, ισοδυναμεί με οριζόντιες περικοπές π.χ. αν πετσοκοφτούν περαιτέρω οι δαπάνες για την υγεία είναι κατανοητό ότι ο λαός θα αναγκάζεται να πληρώνει αδρά για τα φάρμακα, το γιατρό, τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Το ίδιο και με τις δαπάνες για την Πρόνοια, την Παιδεία κλπ.
Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά. Στόχος τους είναι να τα πάρουν όλα από το λαό είτε άμεσα περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, επιβάλλοντας το ένα χαράτσι μετά το άλλο είτε έμμεσα αναγκάζοντάς τον να πληρώνει απ' αυτά που δεν του περισσεύουν για στοιχειώδεις υπηρεσίες. Δεν θα σταματήσουν. 
Χρέος του λαού να τους σταματήσει. Με την οργάνωση, την πάλη του στους τόπους δουλειάς και τις φτωχογειτονιές για να βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα κόντρα στην πολιτική και την εξουσία των παρασίτων που του ρουφάνε το αίμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου