Σελίδες

7 Ιουλ 2012

Οι μετρ της επαναδιαπραγμάτευσης... και της αυταπάτης

Παράδοση ...πανεπιστημιακού επιπέδου έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Αντικείμενο της παράδοσης «Η επαναδιαπραγμάτευση». 
Βασικό χαρακτηριστικό των λόγων του ήταν η... απόλυτη σαφήνεια, κάτι που διακρίνει συνολικά τις θέσεις του κόμματός του. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κατάργησης του μνημονίου. Για όποιον δεν κατάλαβε, αρκεί να ανατρέξει στη δήλωση που έκανε μία μέρα πριν ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, πως όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση εννοεί την ακύρωσή του από κοινού με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Δηλαδή, θα το ακυρώσουν μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις με τους άλλους και αν οι άλλοι συμφωνήσουν. Η σαφέστερη θέση μακράν! 
Αφού λοιπόν είπε αυτά ο Στρατούλης συνέχισε τη διάλεξή του από την οποία μάθαμε: Πρώτον, δεν πρέπει να επαναδιαπραγματεύεσαι «με τους υπαλληλίσκους της τρόικας. Επαναδιαπραγμάτευση κάνεις στις Συνόδους Κορυφής με τη Μέρκελ, επαναδιαπραγμάτευση κάνεις με τους επικεφαλής των οργανισμών της ΕΕ, επαναδιαπραγμάτευση κάνεις με τη Λαγκάρντ».

Δεύτερον, δεν λες «θέλω να επαναδιαπραγματευτώ και ταυτόχρονα να λες η κόκκινη γραμμή μου είναι να μείνει η χώρα στο ευρώ. Μια κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να επαναδιαπραγματευθεί, τα αφήνει όλα ανοιχτά. Λέει ότι έχει και σενάριο B. Λέει ότι εμένα κριτήριό μου είναι να επιβιώσει ο λαός και η χώρα μου. Και τη στιγμή που ξέρουμε - το είπε και ο Σόιμπλε σήμερα - ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα διαλύσει τη Γερμανία, το ευρώ και όλη την Ευρωζώνη, αυτό το χρησιμοποιείς σαν διαπραγματευτικό χαρτί. Λες θέλω να μείνω αλλά ή μου αλλάζεις τα μνημόνια ή θα σε οδηγήσω και σένα σε καταστροφή. Ετσι κάνεις διαπραγμάτευση»!
Ολα, δηλαδή για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέμα ποιος επαναδιαπραγματεύεται με ποιον, και αρκεί ο διαπραγματευτής να τρίξει τα δόντια στους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τα πάντα λύνονται! 
Δούλεμα και αυταπάτη μαζί. Γιατί τα κράτη στη λυκοσυμμαχία είναι ισότιμα στην επιβολή αντιλαϊκής πολιτικής αλλά ανισότιμα, λόγω ανισομετρίας, στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς που επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού. 
Σιγά λοιπόν μην τρομάξουν τα γερμανικά μονοπώλια από την απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ως υπονόμευσή του ή διάλυση της Γερμανίας! Μα εδώ ήδη συζητιέται το ενδεχόμενο της αποπομπής της ως μέτρο σωτηρίας του ευρώ. 
Ολη λοιπόν αυτή η κουβέντα εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις στην ενσωμάτωση της ΕΕ των μονοπωλίων απ' όπου προέρχονται όλα τα δεινά τους και στην υποταγή τους σ' αυτά. Αφοπλισμός του λαού είναι. Γιατί μόνο η πάλη ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στα μονοπώλια μπορεί να συμβάλλει σε λύσεις στα προβλήματα του λαού. 
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου