Σελίδες

5 Ιουν 2012

H ειρηνική επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Tο αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ειρηνική επανάσταση
Τσίπρας (αμέσως μετά τις εκλογές στις 6 Μάη)

Μεγαλώσαμε πηγαίνοντας στις σχολικές γιορτές, πρωτομαθαίνοντας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και απαγγέλλοντας ποιήματα. Από το σπίτι παράλληλα (όσοι είχαμε αυτήν την τύχη) ακούγαμε για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Έτσι όταν έπεσε στα χέρια μας το βιβλίο του Ρίντ «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», κάναμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίσαμε να διαβάζουμε το «Κράτος και Επανάσταση». Βήμα βήμα διαβάσαμε πιο προσεχτικά για την Γαλλική Επανάσταση, πιάναμε το νήμα στις ταξικές συγκρούσεις φτάνοντας μέχρι την Παρισινή Κομμούνα.

Σιγά σιγά μάθαμε και για άλλες επαναστάσεις. Πήγαμε ακόμα πιο πίσω και διαβάσαμε για τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις των δούλων, γνωρίσαμε την επανάσταση του 1959 στην Κούβα, την επανάσταση των γαρύφαλλων το 1974 στην Πορτογαλία, τη Βιετναμέζικη Επανάσταση το 1975, μάθαμε για αρκετές επαναστάσεις που καταπνίγηκαν στην έναρξη τους.

Βέβαια μάθαμε και τις στρεβλώσεις λχ πως η δικτατορία την επταετία του 1967-74 ονομάστηκε από τους δικτάτορες «επανάσταση». Στη δεκαετία του ‘90 μάθαμε από την καλή και την ανάποδη τι σημαίνει αντεπανάσταση και πως αυτή μπορεί να σε οδηγήσει δεκαετίες πίσω. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μπήκαν και τα χρώματα στις επαναστάσεις πχ η «Πορτοκαλί», η «βελούδινη» κοκ.

Τον Μάη του 2012 έμελλε να μάθουμε και την Συριζαίικη εκδοχή της ειρηνικής Επανάστασης. Η επανάσταση που δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο διαχειριστή μέσω της κάλπης. Η επανάσταση που στην κάλπη ακύρωσε το μνημόνιο αλλά τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν. Η επανάσταση που ήταν τόσο συγκρουσιακή ώστε τα εκκαθαριστικά της εφορίας σε περίοδο επανάστασης να χτυπάνε διχίλιαρα και οι χαρατσιακές διακοπές ρεύματος να συνεχίζονται αμείωτα.

Η επανάσταση που ξέκανε τόσο τον αντίπαλο ώστε οι μισθοί να παραμένουν στα 400 ευρω, που οι απολύσεις γενικεύονται ακόμα και στο κομμάτι των εποχικών όπως στην ΕΒΓΑ.
Μια επανάσταση που φόβισε και πανικόβαλε τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές και με ειρηνικό τρόπο παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους. Ετσι ο Βαρδινογιάννης παρέδωσε τα διυλιστήρια, η Χοφτιχ το αεροδρόμιο, η COSCO το λιμάνι, ο Λάτσης τις επιχειρήσεις και πάει λέγοντας. Μετα από αυτά ήρθε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος να ζητήσει τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική αλλαγή.
Επαναστατικός φορέας ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε. Προετοίμασε με τέτοιον τρόπο το επαναστατικό υποκείμενο που σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα σε κάθε χώρο δουλειάς. Χαμόγελα, μισθούς στη βάση των αναγκών μας, περίθαλψη, υγεία και παιδεία για όλο το λαό, διακοπές παντού και δωρεάν, μηδενική ανεργία.

Εμείς προτιμάμε να έχουμε ως βάση και παράδειγμα την μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση των μπολσεβίκων. Την επανάσταση που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, έναντι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που σηματοδοτεί ιστορικά, την εποχή των μεγάλων επαναστάσεων, την εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στη σοσιαλιστική κοινωνία.

Επαναστάσεις ξέσπασαν και θα ξεσπάσουν ακόμα περισσότερες. Η ιστορική τους σημασία και το ειδικό βάρος που θα παίξουν στην ανθρωπότητα θα κριθεί από τους ίδιους τους λαούς. Τους λαούς που θα πάρουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, θα συγκρουστούν στους χώρους που γεννιέται η εκμετάλλευση χωρίς να παραμυθιάζονται για το ποιος επιχειρηματίας είναι καλός, ποιος μπορεί να τους κλέβει πιο ανώδυνα, ποιος καλός ιμπεριαλιστής και ποιο μπλοκ μονοπωλίων θα τους εκμεταλλεύεται λιγότερο και ποιος από το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας είναι πιο ικανός στην κοροϊδία και στην σπορά ελπίδας. Λαός ελεύθερος και δυνατός είναι αυτός που δε μασάει από απειλές και δεν κατρακυλάει στις αυταπάτες.
Μόνο έτσι αυτές οι επαναστάσεις δε θα έχουν την ανάγκη βαρύγδουπων χαρακτηρισμών για να δικαιολογήσουν τον εκρηκτικό τίτλο τους ώστε να μείνουν στην Ιστορία. Ιστορία και παράδειγμα θα τις κάνουν οι λαοί, όταν πάρουν κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος των λαών και εκεί το ΚΚΕ θα είναι παρόν. Παρόν όχι ως θεατής αλλά ως διαμορφωτής και με καθοριστική συμβολή. Παρόν και σε όλη τη δύσκολη κατάσταση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Διότι τη Δευτέρα Παρουσία τη ζούμε σήμερα.
ΑΠΟ Red River

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου