Σελίδες

13 Ιουν 2012

Με αφορμή Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παραθέτω παρακάτω, σημεία από Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έβγαλε μετά την επίθεση νεοναζιστών ενάντια στο στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αγ. Παρασκευής Γ. Τσιμπουκάκη.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓ. Παρασκευής καταγγέλλει την πρωτοφανή, αιματηρή φασιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους της ΚΝΕ και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Γιώργο Τσιμπουκάκη, σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης !
Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κυριακή στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής, τις δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος να δώσουμε μαζί αυτή τη σημαντική μάχη. Η μάχη ενάντια στο φασισμό και τις νεοναζιστικές συμμορίες είναι μάχη ενάντια στο πιο μαύρο πρόσωπο του καπιταλισμού, ενάντια στα πιο πιστά σκυλιά του σάπιου συστήματος».Εντελώς καλοπροαίρετα, εντελώς φιλικά και συντροφικά, αφού πρώτα δηλώσω ότι χαίρομαι για την συμπαράσταση που εκδηλώθηκε έστω και κάτω από τέτοιες συνθήκες, θέλω να πω δυο πράγματα.
Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
1. Κάντε τον κόπο και ψάξτε να βρείτε και να διαβάσετε το βιβλίο του Γ. Κάτρη “Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα”.
2. Καταλάβατε έστω και τώρα, γιατί το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε τις “πλατείες” και τους “αγανακτισμένους” ;
Πόσο λάθος είχατε ΚΑΙ εσείς που μας κατηγορούσατε ότι … σνομπάρουμε τις πλατείες ;
Όταν στο Σύνταγμα ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα για το “… μπουρδέλο η Βουλή”, “οι 300 στο Γουδή” κλπ., όλα αυτά δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πρόβα τζενεράλε για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, το αριστερό κίνημα, κυρίως οι Κομμουνιστές !
3. Καταλάβατε ότι τα διάφορα … “κινήματα”, τύπου … πατάτας, χρησιμοποιήθηκαν από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να “ανθίσουν ξανά τέτοια μπουμπούκια” ;
4. Μήπως πρέπει να ξαναδείτε από την αρχή τους λόγους που δεν είστε μαζί μας στις κινητοποιήσεις, στις πορείες, στο ΠΑΜΕ, στα συνδικάτα, στα δημοτικά και γιατί όχι και στο Κόμμα ;
Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Τουλάχιστον όσοι από σας νιώθετε έτσι, όπως φαίνεται και στην παραπάνω Ανακοίνωσή σας, όσοι βρίσκεστε κοντά στον Μαρξισμό – Λενινισμό, ξανασκεφτείτε το και … πάρτε το αλλιώς !
Έτοιμάζονται από την αστική τάξη, νέες επιθέσεις ενάντια στην Εργατική Τάξη και ο καθένας μας θα κριθεί από την στάση του και μόνον !
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Faros

7 σχόλια:

  1. Κορνήλιος Ι.14/6/12, 1:29 π.μ.

    Φαντάζομαι η φιλική υπόδειξη στους σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν γίνεται με αφορμή την ουσία της συγκεκριμένης καταγγελίας, αλλά με αφορμή τη συμμετοχή της στις πλατείες.

    Οι πλατείες συγκέντρωσαν μια ποικιλία (ταξική) από ανθρώπους.
    Θεωρείς ότι οι κομμουνιστές δεν όφειλαν να βρίσκονται παρόντες εκεί, ώστε να σπάσουν το ακομμάτιστο, να θέσουν τη δικιά τους αντίληψη, να κερδίσουν έστω και στο ελάχιστο την αποδοχή των μικροαστικών στοιχείων. Να υποδείξουν στον κόσμο αυτό, πως κρίση είναι στην παραγωγή και η λύση της βρίσκεται εκεί, τονίζοντας τον περιορισμό των πλατειών.

    Και αυτό δεν το λέω τυχαία.
    Στο Ηράκλειο, από όπου και η προσωπική εμπειρία, με μεγάλη προσέλευση μικροαστών και μικροαστικών νοοτροπιών, τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα του χρέους, το ζήτημα της παραγωγής, το ζήτημα της ΕΕ και το ζήτημα των φασιστών, με σημαντική απήχηση στον συγκεντρωμένο κόσμο. Με το ακομμάτιστο υπήρξε ένα θεματάκι, ωστόσο, δώσαμε όλοι μάχη για την πολιτική παρέμβαση, για προκηρύξεις και κομματικές φυλλάδες.


    Θεωρείς πως μια κριτική από μακρυά, μια παθητικότητα απέναντι στις πλατείες τύπου ΚΚΕ, αν την υιοθετούσαν όλες οι κομμουνιστικές δυνάμεις, δεν θα ήταν ακόμη μια παράδοση των όπλων στην κυρίαρχη πολιτική και στους φασίστες της που καραδοκούσαν;

    Το ΚΚΕ ήταν αναγκαίο να δώσει αυτή την μάχη, γνωρίζοντας πως θα υπήρχαν περιορισμοί στην δράση των πλατειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση και το νοήμα της είναι σαφέστατο, πέρα απο εκεί ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει ,,,
      Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ , π.χ. ο κορνηλιος "ανώνυμος" ή δεν έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο για να καταλάβει , 'η απλά το παίζει με ένα ηλίθιο τρόπο χαζός...
      Εδώ αγαπητέ μου ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα...
      ΔΙΑΛΕΞΕ ή είσαι ηλίθιος και μειωμένης αντίληψης, ή ο ρόλος του προβοκάτορα σε τύφλωσε απόλυτα.
      Τέλος επειδή και η μαλακία έχει όρια διάλεξε...

      Διαγραφή
    2. Κορνήλιος Ι.14/6/12, 10:01 π.μ.

      Καλημέρα,

      ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και πέρα από το βρίσιμο, δεν πήρα ουσιαστική απάντηση

      Συντροφικά

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/12, 7:04 μ.μ.

    ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑΣΟ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" ; ΤΕΛΟΣ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ - ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑΡΑΖΕΣΤΕ;
    ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ (ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί για απάντηση θα σε παραπέμψω σε αναρτήσεις του blog εκείνη την εποχή:
      1. Για το «κίνημα της πλατείας». http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_5884.html
      2.Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_480.html
      3.Πάταξον μεν άκουσον δε... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_5727.html
      4.Γιατί δεν υποστηρίζω το κίνημα των "αγανακτισμένων"... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_9785.html
      5.Το «κίνημα στις πλατείες». http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_8153.html
      6.Τί πέτυχε η "πλατεία"; http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_8966.html
      7.ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/07/blog-post_14.html
      8.Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα; http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_9026.html
      9.Με την κουκούλα της «άμεσης δημοκρατίας» http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/10/blog-post_7994.html
      10.«Αγανακτεί» και το απολειφάδι της μοναρχίας... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_2066.html
      11.Κριτική προσέγγιση στο κείμενο θέσεων... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/07/1-1.html
      12.Για ποιον δουλεύουν; http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_6675.html
      13.Τι δεν φαίνεται στις πλατείες. http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_3462.html
      14.Πριν η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα,... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/11/blog-post_9303.html
      15.Ο πραγματικός αντίπαλος... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_9823.html
      16.Σκληρή μάχη γύρω από τις πλατείες...("αγανακτησμένων")... http://tasosnastos.blogspot.gr/2011/07/blog-post_7963.html

      Πιστεύω ότι καλύπτονται απόλυτα τα ερωτήματα που έθεσες...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/12, 11:27 π.μ.

    Μανολης:Πότε θα συνέλθετε και δεν θα αντιμετωπίζετε τους έχοντες διαφορετική γνωμη σαν ηλίθιους και μειωμένης αντίληψης, ή προβοκάτορες και μαλάκες? Ετσι δεν έλεγαν και το 74 στην Πανσπουδαστική Νο 8 οτι το πολυτεχνείο το κάνανε 300 προβοκάτορες που έφυγαν απο τη Νομική? Βάλε στο ψαχτίρι του internet Πανσπουδαστική Νο 8 και δίάβασε!Η μηπως δεν ξεκίνησαν απο εργοστάσιο αυτο τους κατέτασε αυτόματα σε ηλίθιους κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το θέμα της Πανσπουδαστικής Νο 8 έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, μάλλον είσαι μικρός και τις πληροφορίες τις παίρνεις αμάσητες, χωρίς να κάνεις τον κόπο να ψάξεις τις αυθεντικές πηγές.
      Το θέμα είχε εξαντληθεί τότε και είχε αποδειχθεί περίτρανα ότι ήταν μια προβοκάτσια του χώρου σου και λοιπών αυτοαποκαλούμενων αριστερίστικων παρατάξεων.
      Η αλήθεια είναι άλλη, τουλάχιστον ψάξε πριν και μετά μίλα.
      Ξαξε να βρείς την γνήσια Πανσπουδαστική Νο 8 και αφου την μελετήσεις και καταλάβεις τι ακριβώς έγραφα τότε σίγουρα θα αλλάξεις άποψη, αναπαράγοντας ψευτιές και προβοκάτσιες, μόνος σου αυτοπροσδιορίζεσαι προβοκάτορας.
      Θα σου πρότεινα και ανάλογα δημοσιεύματα :
      http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=πανσπουδαστικη%20νο%208&source=web&cd=3&ved=0CGAQFjAC&url=http%3A%2F%2Ferodotos.wordpress.com%2F2011%2F11%2F18%2Fpanspoydastiki-8%2F&ei=PpLhT8HHC4X80QXixYmKAw&usg=AFQjCNGyo9bPXlTR4aJjrn7Wh1f2IWXs_A&sig2=4q49X--NP3uhkvDJHKXwmQ

      Διαγραφή