Σελίδες

25 Μαΐ 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Σε συγκέντρωση του Κόμματος στα Γιάννενα μίλησε χτες βράδυ ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Σήμερα από τα Γιάννενα θέλουμε να απευθυνθούμε για μια ακόμα φορά στους εργάτες και εργάτριες, στους υπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους άνεργους, στους νέους και τις νέες, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και να τους πούμε: Η οικονομική κρίση δεν περνά με αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού, με γιατροσόφια κομπογιαννιτών, με αλλαγή πολιτικού προσωπικού των κομμάτων, με αλλαγή προσώπων στις κυβερνητικές θέσεις. Ο,τι απ' έξω μοιάζει κούκλα, γρήγορα μετά τις εκλογές αποδεικνύεται πανούκλα...
Απευθυνόμαστε στους εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, που με την παλικαρίσια στάση τους,
ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις και διαφορές, προσφέρουν μια πολύτιμη στήριξη στο Κόμμα, αναγνωρίζουν τον ακάματο ρόλο του, τη συνέπειά του, τη σταθερότητά του, τη σοβαρότητά του, την ειλικρίνειά του, την πρόβλεψή του.
Αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ πάντα τους είπε και τους λέει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι αυτή. Γιατί έχουμε ακλόνητη πεποίθηση ότι όταν ένας λαός είναι ενημερωμένος σωστά, αληθινά, όταν ένας λαός πάψει να ακούει όσους θέλουν να του χαϊδεύουν μόνο τα αυτιά, τότε γίνεται πιο ικανός, είναι πιο προετοιμασμένος, παίρνει μέτρα, να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, δεν γίνεται έρμαιο πολιτικών σαλτιμπάγκων που γεμίζουν τον κόσμο αυταπάτες, υπόσχονται ανέξοδα για να συγκεντρώσουν ψήφους.
Απευθυνόμαστε σε όσους ψήφιζαν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, όσους έφυγαν από αυτά τα κόμματα και πήγαν στις 6 Μάη στο ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο ή στη ΔΗΜΑΡ και τους λέμε να ξανασκεφτούν την ψήφο τους. Γιατί η ίδια η πείρα δείχνει ότι η πολιτική που υπηρετεί τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι νόμοι που ψηφίζονται, δεν αλλάζουν με κυβερνήσεις διαχείρισης, δήθεν επαναδιαπραγματεύσεων, στηριζόμενοι στον "κοπανιστό αέρα" των αλλαγών που συντελούνται δήθεν στην Ευρώπη.
Σας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι, να ανέχεστε εσαεί ένα δήθεν μικρότερο κακό, που πάντα αποδεικνύεται μετά τις εκλογές όχι απλά μικρό κακό, αλλά καταστροφή κυριολεκτική, θύελλα αντεργατική, ληστεία των πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που μας εκμυστηρεύεστε στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά, ότι χρειάζεται ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, που να στηρίζει ένα λαϊκό κίνημα οργανωμένο, έτοιμο να αντεπιτεθεί για να μην του αφαιρέσουν άλλες κατακτήσεις, αλλά και για να επιβάλει ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού, μακριά από τα δεσμά της ΕΕ, με τη διακυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ξέρετε ή υποψιάζεστε ότι αυτά που λένε τα άλλα κόμματα θα οδηγήσουν πάλι μετά τις εκλογές σε μια κυβέρνηση, η οποία - όπως και να την ονομάζουν, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή, δεξιάς ή αριστερής διαχείρισης - θα συνεχίσει να υποθηκεύει το σήμερα αλλά και το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονών μας, το μέλλον των επόμενων γενιών. Μια κυβέρνηση που το μόνο που θα κάνει - ό,τι κι αν λένε τώρα - είναι να δεσμεύει το λαό και τη νεολαία με νέα μέτρα, κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς αρεστή στους Ευρωπαίους δανειστές, που θα δίνει ανάσα στο σάπιο σύστημα, στο κεφάλαιο, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στα λαμόγια τους, για να αντεπιτεθούν κατά του λαού δριμύτεροι.
Στόχος τους η αποδυνάμωση του ΚΚΕ
Ο αντιΚΚΕ στόχος για την αποδυνάμωση του Κόμματος έχει ορισμένα καινούργια στοιχεία. Εχουν βάλει σκοπό να απαλλαγούν με κάθε τρόπο από το Κόμμα και τη δράση του, και στο Κοινοβούλιο και παντού... Η επιχείρηση αυτή, στην προεκλογική φάση, μπορεί να μη γίνεται με τον γνωστό σε όλους μας αντικομμουνισμό, παρότι και αυτός υπάρχει, αλλά κυρίως με την επίθεση που δέχεται το Κόμμα ότι δεν βάζει "νερό στο κρασί του" για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που τάχατες μπορεί κάτι καλύτερο να κάνει.
Εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ξεγελάσουμε το λαό προεκλογικά ότι πιθανόν θα διαπραγματευθούμε μετεκλογικά για τη συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση. Και μετά να ψάχνουμε για προσχήματα για να δικαιολογήσουμε την άρνηση συμμετοχής. Ούτε να κάνουμε κάλπικους διαλόγους για να αποδείξουμε ότι εμείς δήθεν θέλουμε συνεργασία αλλά οι άλλοι δεν συμφώνησαν και μας απέκλεισαν.
Δηλαδή να χρησιμοποιούμε τα ίδια κόλπα με τη βδομάδα των εντολών, όπου ο καθένας έλεγε "έλα στο πρόγραμμά μου" για να κάνουμε κυβέρνηση. Αυτά είναι κόλπα του συστήματος, των κομμάτων του κατεστημένου, του παλιού δικομματισμού και του νέου διπολισμού με πρώτο και καλύτερο μαθητή το ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να παίρνει όλα τα κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ.
Και πώς να μην τα πάρει, αφού έχει ως καθοδηγητές η ηγετική του ομάδα, όπως έγραψε ο Τύπος, γνωστούς στενούς συνεργάτες του προφυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου, άλλους από τα "ανφάν-γκατέ" του εργατοπατερισμού, της γραφειοκρατικής σαπίλας του συνδικαλιστικού κινήματος, που έχουν χρόνια τώρα οδηγήσει στον παροπλισμό το κίνημα στους χώρους που ελέγχουν χέρι χέρι με την εργοδοσία.
Ας σκεφτούν επίσης καλύτερα και κάποιοι γνήσιοι ριζοσπάστες αριστεροί που βρίσκονται γύρω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στάση της τελευταία, απέναντι στην "κυβερνώσα αριστερά". Περισσότερο θυμίζει τη στάση που είχε ο ΣΥΝ όλη την τελευταία εικοσαετία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, της καλλιέργειας αυταπατών, ότι μπορεί αυτή η "κυβερνώσα αριστερά" να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.
Το φλερτ με την ιδέα της αριστερής κυβέρνησης και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι τυχαίο, αλλά ας προβληματίσει περισσότερο τους πραγματικούς αγωνιστές, ας σκύψουν με περισσότερη προσοχή και όχι με εμπάθεια στις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες ή επιφυλάξεις. Ας μην γίνουν κι αυτοί το ντεκόρ και το άλλοθι του νέου δίπολου, της νέας σοσιαλδημοκρατικής - αλά ΣΥΡΙΖΑ - διαχείρισης, να μη δεχτούν να γίνουν όχημα πίεσης της "κυβερνώσας αριστεράς" προς το ΚΚΕ.
Δεν θα μας βάλουν στο τσεπάκι τους
Ενημερώνουμε τους τίμιους ανθρώπους που πονάνε ειλικρινά το κίνημα, το Κόμμα: Ενορχηστρωμένη επίθεση εξελίσσεται ενάντια στο Κόμμα και σε μεγάλο μέρος της εκπορεύεται από το ΣΥΡΙΖΑ, από συγκεκριμένα στελέχη του. Την ίδια ώρα που τάχατες δίνουν γραμμή κεντρικά να μην αντιπαρατεθούν σε αυτές τις εκλογές με το ΚΚΕ, οργανώνουν πισώπλατα, από τα πάνω και από τα κάτω, υπονομευτική δουλειά. Είναι αυτοί που διαδίδουν με "νον πέιπερ" σε δημοσιογραφικά γραφεία ότι δήθεν το ΠΓ είναι διασπασμένο, ότι η ΚΕ το ίδιο. Διαδίδουν ότι οργανώσεις του ΚΚΕ βρίσκονται σε αναβρασμό, ότι προσχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ...
Σπέρνουν φήμες στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας διάφορους πρώην. Οργανώνουν επίθεση ενάντια στο Κόμμα και στο πρόσωπο της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ. Η ουσία αυτής της επίθεσης είναι η αποφασιστική στάση του Κόμματος. Οτι δεν μπορούν να το βάλουν στο τσεπάκι τους. Αν αρχίζαμε και "σαλιαρίζαμε" για θέσεις σε μια μελλοντική κυβέρνηση, ως διά μαγείας θα γινόμασταν οι αγαπημένοι των καναλιών, θα γινόμασταν οι ηγέτες που βλέπουν μπροστά και άλλα τέτοια...
Δώστε απάντηση σε αυτή την επίθεση, στις ανηθικότητες!
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες ξέρουν να κουβεντιάζουν όμορφα κι απλά, συλλογικά προβληματίζονται, αποφασίζουν και δρουν. Τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις ο καθένας τις λέει εκεί που πρέπει για να βοηθήσει το Κόμμα να γίνει ακόμα καλύτερο, πιο αποτελεσματικό στην εκλαΐκευση της στρατηγικής του, της γραμμής του. Σήμερα όμως έχουμε μάχη μπροστά. Αυτά τα συζητάμε όλα στην ανάπαυλα της μάχης. Τώρα μπαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δράση, για να αποτρέψουμε το σχέδιο επίθεσης και αποδυνάμωσης του Κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου