Σελίδες

30 Μαΐ 2012

Γιατί είναι κοπανιστός ο «άλλος αέρας» στην ΕΕ;


Πολύ γρήγορα κατέρρευσε ο μύθος του «νέου αέρα που πνέει στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Και ακόμα πιο γρήγορα αποκαλύπτονται οι αυταπάτες που σκορπούν όλα τα κόμματα ότι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να στρέψει το τιμόνι στην κατεύθυνση της ικανοποίησης κάποιων λαϊκών αναγκών. Οσοι έσπειραν τέτοιες ελπίδες ψεύτικες, διαψεύδονται κάθε μέρα. Θυμίζουμε ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν, και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ έπαιξαν και παίζουν δραστικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού. Ο «αέρας» αυτός, για τον οποίο μιλούν (πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ τον διαφήμιζε) μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός. Και ο Ολάντ, όπως και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων.
Εχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό. Ολα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, καλλιέργησαν και καλλιεργούν αυτήν την αυταπάτη. Τι τους είπαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Από την Μέρκελ μέχρι τον Ολάντ και από τον Γκάμπριελ μέχρι τον Μπεντίτ; Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι δεν θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας. Τους λένε: Την επαναδιαπραγμάτευση θα τη δούμε με την εξής προϋπόθεση: Ορος απαράβατος η τήρηση όλων των δεσμεύσεών σας. Τι σημαίνει «δεσμεύσεις»; Περικοπές μισθών και δικαιωμάτων. Αυτή είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων για νέα πεδία κερδοφορίας, νέα πακέτα στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, με ακόμα χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Μπούσουλάς τους είναι η ανταγωνιστικότητα σε σύγκριση με Κίνα, Ινδία και Βραζιλία. Εκεί όπου οι μισθοί είναι κάτω κι απ' το κατώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δεσμεύσεις σημαίνουν μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.
Το ότι ξεφούσκωσε τόσο γρήγορα ο «αέρας της αλλαγής» πρέπει να προβληματίσει το λαό προς δύο κατευθύνσεις. Κατ' αρχήν όσον αφορά την κοροϊδία από τα κόμματα που το πασάρουν όχι μόνο για να αρπάξουν ψήφους, αλλά γιατί η στρατηγική τους είναι τέτοια που μιλούν για να προτείνουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν γίνεται! Δεν πρέπει να περάσει το ψέμα ότι ο λαός μπορεί να δει προκοπή μέσα στο μαντρί της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το δεύτερο είναι αυτό ακριβώς. Λύσεις για το λαό μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν. Αυτό λέει το ΚΚΕ, που δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Λέει πάλεψε στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, οργανώσου στα συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές, δυνάμωσε με τα ίδια σου τα χέρια και την ψυχή την πάλη ενάντια στους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς τους, ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Ολα αυτά συνδυάζονται με ψήφο στο ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια κυβέρνηση που θα χτίζει ο ίδιος ο λαός. Προκοπή, δουλειά, ψωμί, απαλλαγή από τους κλέφτες του πλούτου, τους καπιταλιστές, μπορεί να έρθει μόνο έτσι. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος αλλά θα έρθει και θα είναι νικηφόρος.

1 σχόλιο:

  1. H λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν αλλάζει, δεν μεταρρυθμίζεται, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν γι' αυτό τον κόσμο, όλοι οι εμφανείς και αφανείς κολαούζοι της.
    Και όσο η επίθεση εναντίον των λαών οξύνεται, τόσο η πραγματικότητα απογυμνώνει πολλούς εκ των ανωτέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή