Σελίδες

13 Μαρ 2012

Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ


«Ο ξεσηκωμός των κολίγων πριν από 102 χρόνια ενάντια στους τσιφλικάδες, μας δείχνει το δρόμο!». Αυτό τονίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ) στο κάλεσμα που απευθύνει στους αγροτοκτηνοτρόφους, στους εργαζόμενους, στους μικροεπαγγελματίες, στους νέους και τις γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, την Κυριακή, 18 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει:
«Η ΠΑΣΥ σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο αυτή, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να πορευτούμε στα ίδια βήματα, αντιπαλεύοντας τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που μας διώχνουν από τα χωράφια μας. Μη συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν. Μην το επιτρέψουμε!

Το συλλαλητήριό μας αυτό ν' αποτελέσει την αγωνιστική φωνή της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν. Να 'ναι η αφετηρία της πάλης μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, για τη λαϊκή ευημερία. Αυτός θα 'ναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιο από τα "μνημόσυνα υποκρισίας" αυτών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αντιαγροτικές πολιτικές (κανονισμούς περιορισμού της παραγωγής σε γεωργία και κτηνοτροφία, χαράτσια για την ασφάλιση από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, για τις γεωτρήσεις, νόμο για "συνεταιρισμούς επιχειρηματιών", ξεπούλημα κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ...).
Είναι τα κόμματα του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, των μνημονίων που προστατεύουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και χρεοκοπούν τη λαϊκή οικογένεια. Αποφασίζουν (και υλοποιούν) νόμους και κανονισμούς συρρίκνωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και δε διασφαλίζουν τη διατροφική αυτάρκεια του λαού μας με υγιεινά, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα, γιατί εχθρεύονται το λαό και τις ανάγκες του. Τα προώθησαν και τα προωθούν, όμως, με τις πλάτες των ανύπαρκτων αγωνιστικά συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων - Ενώσεων Συνεταιρισμών, αλλά και κομμάτων του ευρωμονόδρομου που σπέρνουν αυταπάτες για την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ.
Μορφές όπως το "κίνημα πατάτας", ή άλλων προϊόντων, έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Δε λύνουν το πρόβλημα εκμετάλλευσης της αγροτιάς οριστικά και μόνιμα, ούτε της πείνας που αυξάνεται, και δεν μπορεί να εξασφαλίσουν τη διατροφική αυτάρκεια του λαού μας, όσο συνεχίζει να εφαρμόζεται η ΚΑΠ, όσο το κόστος παραγωγής καθορίζεται από τα μονοπώλια με στόχο την κερδοφορία τους. Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία και ανέχεια για εκατομμύρια λαϊκών οικογενειών περιορίζουν την αγορά προϊόντων και την κάλυψη των αναγκών ακόμη και αν διατίθενται προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
Η οικονομική ανέχεια της λαϊκής οικογένειας και η ακρίβεια των τιμών οφείλονται σε αυτή την άγρια πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και στη δεσπόζουσα θέση μονοπωλίων, μεσαζόντων και καρτέλ που προωθούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αυτούς πρέπει να γκρεμίσουμε. Αφού όσο θα υπάρχουν μονοπώλια, θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές, θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, μεγαλώνοντας καθημερινά το άνοιγμα στην "ψαλίδα τιμών" ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, όχι μόνο των αγροτικών προϊόντων, αλλά και φαρμάκων, ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας.
Ακόμη μια χρονιά το αγροτικό μας εισόδημα μειώθηκε, γίναμε πιο φτωχοί γιατί πουλήσαμε κάτω από το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής τα προϊόντα μας, γιατί είμαστε ακόμη απλήρωτοι για πολλά από αυτά από τους εμπόρους και μεταποιητές. Ετσι, η διαβίωσή μας στα χωριά μας γίνεται συνέχεια και πιο δύσκολη. Δεχτήκαμε τα χτυπήματα που δέχτηκαν και οι άλλοι εργαζόμενοι, μιας και το μονοπωλιακό κεφάλαιο επιδιώκει να ξεπεράσει τη δική του κρίση εκμεταλλευόμενο την εργασία και φορτώνοντας τα βάρη της στα λαϊκά στρώματα. Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια στη μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 - 2020, καταστρέφοντας μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Ολο το προηγούμενο διάστημα με τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (καταλήψεις σε ΕΛΓΑ και ΑΤΕ, συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες και τις ΔΟΥ, στα διόδια, στην AGROTICA, στις πλατείες και τους δρόμους), η ΠΑΣΥ έδειξε τον αγωνιστικό μονόδρομο για τη μικρομεσαία αγροτιά ενάντια στις πολιτικές αφανισμού της, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη σε ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
Ο αγώνας μας χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που φέρνει κάθε μέρα περισσότερα βάσανα και δυστυχία στη ζωή μας και να βάζει στόχο την ανατροπή της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Ο αγώνας μας θα έχει αποτελέσματα όσο θα συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, όσο δυναμώνει η κοινή δράση αφού κοινός είναι ο αντίπαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου