Σελίδες

29 Μαρ 2012

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα της αμερικανικής «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ενόψει των εκλογών


Να ενισχύσει τους εκβιασμούς, με τους οποίους η ντόπια πλουτοκρατία και τα κόμματά της προσπαθούν να νοθεύσουν τη λαϊκή ψήφο, επιχειρεί χτεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τις ανησυχίες των εκπροσώπων του κεφαλαίου διεθνώς για το ενδεχόμενο οι εκλογές στην Ελλάδα να βαθύνουν το ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα.
«Οι εκλογές, αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, διαμορφώνονται ως μία δημόσια εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας που είναι το τίμημα για
την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το ΔΝΤ», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης.
Ταυτόχρονα, αφήνει να φανεί ότι ο πραγματικός φόβος τους είναι η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο προβοκατόρικα «μπερδεύουν» με τους νοσταλγούς του Μεταξά και των ναζί, αναμασώντας την αντιδραστική θεωρία περί «άκρων». Οπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, το μισό ελληνικό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει «ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομουνιστές έως αντιμεταναστευτικών νεοναζί».
Στο διά ταύτα, κινδυνολογεί ότι μια τέτοια εξέλιξη «θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολληθούν στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και τις οικονομικές διορθώσεις που ζητούν οι πιστωτές της».
Η εφημερίδα εκτιμά ακόμα ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας οδηγεί σε μία κυβέρνηση συνασπισμού των αστικών κομμάτων, προσθέτοντας ότι «η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο κομμάτων και η αναμενόμενη λεπτή πλειοψηφία θα οδηγήσουν σε μία δύστροπη κυβέρνηση, όμηρο των διαφωνούντων που θα αντιμετωπίζει μία ριζοσπαστικοποιημένη αντιπολίτευση και ένα ακόμη κύμα διαδηλώσεων στους δρόμους χωρίς λαϊκή εντολή».
Επί της ουσίας, εκφράζουν την ανησυχία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για το κίνημα στην Ελλάδα, υποδεικνύοντας έμμεσα στα αστικά κόμματα να οξύνουν την επίθεση εναντίον του και ενάντια στο ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου