Σελίδες

4 Φεβ 2012

Ο αντιΚΚΕ παροξυσμός της «Αυγής»



«Είκοσι οκτώ βουλευτές από όλα τα κόμματα (πλην ΛΑ.Ο.Σ. και ΚΚΕ) με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Π. Κουρουμπλή, κατέθεσαν αίτημα που αφορά τη συζήτηση του γερμανικού κατοχικού δανείου, των επανορθώσεων και αποζημιώσεων για τα θύματα, απαιτώντας να οργανωθεί από το ελληνικό κράτος η διεκδίκησή τους, που ξεπερνάει σε σημερινές τιμές τα 500 δισ. δολάρια». Αυτό ανήγγειλε από το πρωτοσέλιδό της η χτεσινή «Αυγή», προσπαθώντας με άθλιο τρόπο να πείσει από τη μια ότι το ΚΚΕ δε νοιάζεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη διεκδίκησή τους και από την άλλη να το ταυτίσει με τον ΛΑ.Ο.Σ. Η «Αυγή» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα αποκρύβουν ότι η Κοινοβουλευτική
Ομάδα του ΚΚΕ έχει πάμπολλες φορές προκαλέσει σχετικές συζητήσεις στη Βουλή, με Ερωτήσεις, ακόμα και με Επερωτήσεις, ζητώντας το ελληνικό κράτος να διεκδικήσει με κάθε μέσο τις αποζημιώσεις και όλες τις οφειλές για τις θηριωδίες των ναζί.
Στις τοποθετήσεις τους, μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναδείκνυαν πάντα τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με συνειδητούς πολιτικούς χειρισμούς εμπόδισαν επί της ουσίας κάθε διεκδίκηση για αποζημίωση από το γερμανικό κράτος. Ανεξάρτητα από την αυτονόητη αναγκαιότητα να διεκδικηθεί κάθε αποζημίωση για τα ναζιστικά εγκλήματα, βγάζει μάτι η πρεμούρα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» να προβάλουν έναν καραμπινάτο σοσιαλδημοκράτη βουλευτή, που μέχρι πρότινος στεγαζόταν στο κόμμα που έβαλε «πάγο» στις δικαστικές αποφάσεις για αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Στο διά ταύτα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει ότι μαζί με τη συνένοχη ΝΔ θα διεκδικήσουν όλοι μαζί το δίκιο του λαού! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο αστικός Τύπος υποδέχτηκε την πρωτοβουλία, χειροκροτώντας τη «συναίνεση», μέσα από την οποία οι ένοχοι αναζητούν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Η υποκρισία τους στο απόγειο. Οπως και η εμπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ, που τον οδηγεί σε παροξυσμό.


Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου