Σελίδες

5 Φεβ 2012

Προκαλούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου... γιατί φοβούνται τη δύναμη των εργατών



«Οι νέοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους τη ζωή». Ο Μάριο Μόντι (στον οποίον ανήκει η φράση), πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρώην τραπεζίτης, που έχει τη στήριξη των βασικών αστικών κομμάτων στην Ιταλία, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό. 
Αλλωστε, ο εκπρόσωπος αυτός του κεφαλαίου δε λέει ψέματα. 
Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν να εξασφαλίσουν οι καπιταλιστές για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, να τους έχουν ομήρους και χωρίς δικαιώματα και δυνατότητα αντίδρασης. 
Φυσικά, αυτή η βαρβαρότητα της επισφαλούς εργασίας, της ευκαιριακής απασχόλησης, των «μίνι τζομπς», της εργασίας με την ώρα, των δουλεμπορικών
γραφείων «ενοικίασης εργαζομένων», είναι ήδη εδώ και εφαρμόζεται στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γερμανία και σ' όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Ο Μόντι, όμως, ξέρει ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν κρύβεται. 
Ετσι, προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» και απροκάλυπτα στη συνέντευξη που δίνει στο «Canale 5» σημειώνει: «Θα πρέπει όμως να υπάρχουν λογικές προϋποθέσεις: Λίγο μικρότερη προστασία για όσους σήμερα είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι και κάπως μεγαλύτερες εγγυήσεις για όσους είναι σχεδόν είλωτες στην αγορά εργασίας ή δεν καταφέρνουν καν να έχουν κάποια πρόσβαση». 
Η λογική του να «μοιράσουν τη φτώχεια τους οι εργαζόμενοι» είναι κυρίαρχη για να θησαυρίζει η πλουτοκρατία.
Ομως, ο Μόντι και κάθε Μόντι, και αυτοί που και στην Ιταλία και αλλού δήθεν διαφοροποιούνται σε τέτοιες κινήσεις - στηρίζουν όμως τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις Συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ - γνωρίζουν ότι η δύναμη του οργανωμένου λαού απειλεί τα σχέδιά τους. Γι' αυτό σπέρνουν την υποταγή και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους και κυρίως στους νέους.
Ομως, στην Ιταλία και κάθε χώρα, η εργατική τάξη, με ταξικό αγώνα, γυρίζοντας την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κοινωνικού εταιρισμού και χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία με άλλα εκμεταλλευόμενα στρώματα, μπορεί να αμφισβητήσει την εξουσία των μονοπωλίων. Μπορεί να βάλει πλώρη για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική εξουσία. Ετσι μόνο θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου. 
Ο καπιταλισμός είναι πισωγύρισμα στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. 
Ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου