Σελίδες

7 Δεκ 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «ΠΙΝΔΟΣ»



Επένδυση ενάντια στην εργοδοτική επίθεση η στήριξη του ταξικού ψηφοδελτίου
Σκληρή αναμέτρηση ενάντια σε τρομοκρατία και εκβιασμούς
Παλικαρίσια αναμέτρηση κόντρα στο όργιο απειλών και εκβιασμών, τους μηχανισμούς τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργατών από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έδωσαν οι εργάτες στον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΠΙΝΔΟΣ» στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή για τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Νομού Ιωαννίνων. Σε σύνολο 621 ψηφισάντων (26 άκυρα) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ έλαβε 52 ψήφους και επανεκλέγει έναν εκπρόσωπο στη νέα διοίκηση και δυο (από 1) αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία. Για το Εργατικό Κέντρο, σε σύνολο επίσης 621 ψηφισάντων (39 άκυρα) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ έλαβε 72 ψήφους και εκλέγει 2 εκπροσώπους.
Το αποτέλεσμα εφοδιάζει με περισσότερο κουράγιο και θάρρος συνολικά τους εργάτες στην επιχείρηση, για να γίνουν βήματα μπροστά και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της τάξης τους απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας που βγάζει αμύθητα κέρδη από τη διττή εκμετάλλευση εργατών και μικρομεσαίων παραγωγών. Δίνει ώθηση για την αντίσταση και οργάνωση της πάλης απέναντι στη γενικευμένη σκληρή επίθεση, που περνά πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς, όπως στην επιχείρηση ΠΙΝΔΟΣ, όπου οι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες εργάτες και εργάτριες ματώνουν κάθε μέρα για το μεροκάματο, δουλεύουν μες στο κρύο από το χάραμα, με τους μπιστικούς της εργοδοσίας πάνω από τα κεφάλια τους να επιβλέπουν τον ιδρώτα και το μόχθο τους, για να βγάζουν αμύθητα κέρδη μια χούφτα εκμεταλλευτές.
Αποκτά ξεχωριστή σημασία για τον επιπλέον λόγο ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του άσκησαν ασφυκτική πίεση, κατέφυγαν σε άθλιες πρακτικές πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών, ώστε με κάθε μέσο και τρόπο να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Εργατικής Συσπείρωσης». Προϊστάμενοι και διευθυντάδες τμημάτων βγάζανε συνοδεία τους εργάτες από την παραγωγή μέχρι την κάλπη, παρατηρούσαν βήμα προς βήμα κάθε κίνησή τους, γινόταν διακίνηση ψηφοδελτίων ακόμη και μέσα στις τουαλέτες και στα αποδυτήρια. Την τελευταία μέρα των εκλογών οργίασαν οι βεβαιώσεις από τα γραφεία της εργοδοσίας για να ψηφίσουν οι εργάτες το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο. Χρηματοδοτήθηκαν ακόμη και λεωφορεία για τη μεταφορά από παραρτήματα του συνεταιρισμού σε όλη τη χώρα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για τη διαμονή. Εγιναν αντιληπτές από το ΠΑΜΕ περιπτώσεις ατόμων που ψήφισαν και δυο φορές στην κάλπη, ενώ δεν παραδόθηκε μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών η λίστα με το μητρώο εργαζομένων, παρά τις συνεχείς ενστάσεις. Προηγήθηκαν απειλές για απολύσεις στους υποψηφίους με το ΠΑΜΕ εργάτες, επισκέψεις υποψηφίων της εργοδοσίας σε σπίτια εργατών. Παρ' όλες τις άθλιες αυτές πρακτικές, η ΠΑΣΚΕ χάνει έναν εκπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο, δεν αυξάνει τις δυνάμεις της στη νέα διοίκηση και στην Ομοσπονδία. Οι εργάτες δεν λύγισαν, κράτησαν σθεναρή στάση. Επέδειξαν σθένος και αντοχή, στήριξαν το συνδυασμό της «Εργατικής Συσπείρωσης», που μπορεί να συμπαρασύρει, να δώσει ώθηση και ανάταση και σε αυτούς που δεν έκαναν το βήμα, αλλά γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ πια πατάει γερά πόδι και στην Πίνδο, ξημερώνει άλλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου