Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διαχρονικές οι προσπάθειες συκοφάντησης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Η κατάληψη έληξε... με την καταστροφή του σχολείου», το οποίο συνοδεύεται και από εικόνες καταστροφής, το Γραφείο Τύπου του ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την προσπάθεια ταύτισης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος με καταστροφές στα σχολεία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες μαθητές έχουν βγει στους δρόμους, στα σχολεία πραγματοποιούνται εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, αποφασίζονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, 

οι μαθητές συντονίζουν τον αγώνα τους με μαζικές διαδικασίες, οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, που δημιουργεί τεράστια κενά και ελλείψεις στα σχολεία.
Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που αναφέρονται σε βανδαλισμούς στα σχολεία και ανάλογες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, με τον αγώνα των μαθητών. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Είναι σχεδιασμένες προσπάθειες για να συκοφαντηθεί ο δίκαιος αγώνας των μαθητών και οι κινητοποιήσεις τους.
Αυτά αξιοποιούν με πλήρη ετοιμότητα τα κανάλια και οι εφημερίδες των εφοπλιστών και των βιομηχάνων με πρωτεργάτη το γνωστό Αλαφουζέικο και τα ΜΜΕ του, ο ΣΚΑΪ και η "Καθημερινή". Ξέρουν καλά τα επιτελεία του εφοπλιστή να ξερνάνε χολή απέναντι στα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Ο οχετός τους για το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, για τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων δε μας εκπλήσσει. Αξιοποιούν παλιές μεθόδους για να ταυτίσουν το οργανωμένο μαθητικό κίνημα με καταστροφές και βανδαλισμούς.
Το Αλαφουζέικο υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης του.Υπερασπίζεται τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους που έχουν κάνει μαύρη τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, που έχουν στερήσει από τα παιδιά της κάθε δικαίωμα στη μόρφωση, στη ζωή, στη δουλειά. Υπερασπίζεται αυτούς που σήμερα έχουν πετάξει τους νέους στην αμάθεια, τη φτώχεια και την ανεργία.
Πάντως αν έχουν ελλείψεις ρεπόρτερ και φωτογράφων για να δείξουν μία φωτογραφία από Γενική Συνέλευση σε σχολείο ή αν θέλουν να μάθουν ποια είναι η γνώμη των αγωνιζόμενων μαθητών για αυτά τα περιστατικά ξέρουν πού να απευθυνθούν. Αλλά έχουν άλλο καθήκον. Να βγάλουν λάδι την πολιτική που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου