Σελίδες

6 Μαΐ 2011

Τα χιλιοπαιγμένα κόλπα τους...

ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η κυβέρνηση διαθέτει «τζιτζιφιόγκους» τεχνοκράτες και ...μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς άνδρες!
Πρόθυμους υπουργούς να υιοθετήσουν κάθε μέτρο που προτείνει η τρόικα και άλλους που το ...παλεύουν το πράγμα και προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.
Εν ολίγοις, πρόκειται - από άλλη οπτική γωνία - για το ίδιο παραμύθι της «καλής, σοσιαλιστικής ψυχής» του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι σύρεται να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν τη θέλει.

Μόνο που αν θυμόμαστε καλά (και έχουμε μνήμη), οι «τζιτζιφιόγκοι» με τους «μπαρουτοκαπνισμένους» σήκωσαν όλοι μαζί τα χεράκια τους και ψήφισαν το μνημόνιο και τον προϋπολογισμό του. Καθώς και όλα τα σχετικά νομοσχέδια.
Μαζεύονται, συζητάνε και συναποφασίζουν για το πώς θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, πώς θα τσακίσουν τα αποθεματικά των Ταμείων, πώς θα φοροαπαλλάξουν τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
Κι ας το πάρουμε απλά: Οι κεφαλαιοκράτες συμφωνούν και θέλουν την πολιτική του μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ (με όλους τους υπουργούς και τα στελέχη του) συμφωνεί με τους κεφαλαιοκράτες. Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι, λοιπόν, ότι άπαντες συμφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζουν.
Φυσικά, θα επιθυμούσαν όλοι τους να στραφεί όσο γίνεται λιγότερο η οργή του κόσμου στο πρόσωπό τους, όμως οι ...απαιτήσεις όσων υπηρετούν είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να την γλιτώσουν.
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, ο πρωθυπουργός θίχτηκε στον ...πατριωτισμό του με την όλη συζήτηση για το πότε έγιναν οι επαφές με τον Στρος - Καν.
Πολύ ...επιλεκτικά θίγεται, είναι βέβαιο. Γιατί αν είναι πατριωτικά εύθικτος θα έπρεπε να ενοχληθεί όταν παρέδωσε τις βάσεις στους Αμερικανούς για να επέμβουν στη Λιβύη. Οταν δε ρύθμισε την ΑΟΖ κι όταν υπογράφει τη μία μετά την άλλη τις συμβάσεις για υπαγωγή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου