Σελίδες

27 Ιαν 2011

«Πλυντηρέξ»...

Οπως διαβάζουμε στον Τύπο, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «ξεχάσει» το ρόλο της «Ζήμενς», εφόσον η τελευταία επιστρέψει το... 5% από τις μίζες που «έσπρωξε» στην Ελλάδα! 
Το φαεινής σύλληψης σχέδιο αποδίδεται στον υπουργό Επικρατείας, κ. Παμπούκη.
Αν, δηλαδή, οι μίζες ήταν 100 εκατομμύρια, και μέσω αυτών εξασφαλίστηκαν δουλειές δισεκατομμυρίων, τότε η «Ζήμενς» και η κάθε «Ζήμενς» μπορούν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι η τακτική με τα «δωράκια» όχι μόνο τις συμφέρει, αλλά έναντι ευτελούς τιμήματος μπορεί να καταστεί μια «νόμιμη και ηθική» δραστηριότητα: Αφενός οι «Ζήμενς» θα έχουν κάνει τις πολλών δισεκατομμυρίων «μπίζνες» τους, αφετέρου αρκούν μόλις 5 εκατομμυριάκια για να «καθαρίσουν», να «ξεπλυθούν», να γίνουν ξανά «ευυπόληπτες»!

*
Το κυβερνητικό «πλυντηρέξ» δεν αποκλείεται να ισχυριστεί για τον εαυτό του ότι συνιστά τον ορισμό της «ανάπτυξης» (σ.σ.: της «πράσινης», βεβαίως...).
Αλλωστε, αυτή η κυβέρνηση είναι που θέσπισε ότι με μόλις 5% φόρο, ο οποιοσδήποτε (μηδέ εξαιρουμένων ναρκεμπόρων, σωματεμπόρων και συναφών «επαγγελματικών τάξεων») μπορεί νομίμως να επαναπατρίσει στην Ελλάδα πακτωλό κεφαλαίων από το εξωτερικό, χωρίς να έχει υποχρέωση να δώσει λογαριασμό από πού προήλθαν.
*
Καταλάβατε τώρα την πλάνη του Ιουλίου Καίσαρα, που νόμιζε ότι η γυναίκα του δεν αρκεί να είναι (κατά 100%) τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια;
Λάθος! Ακόμα κι αν είναι 100% άτιμη, το να πληρώνει ένα 5% για να φαίνεται ότι είναι «τίμια», αρκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου