Σελίδες

19 Σεπ 2011

Ολοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη που συζητιέται η τροπολογία για τα χαράτσια στη Βουλή.



Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία νομοθετούν τα αβάσταχτα χαράτσια στα ακίνητα.
Η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Γι' αυτό ταξικά συνδικάτα και σωματεία της Αθήνας διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη,στις 7 μ.μ.συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.
Τι προβλέπει η τροπολογία
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και μικρομάγαζων αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.
Τι προβλέπεται στην τροπολογία αν οι μικροϊδιοκτήτες δεν πληρώσουν το λογαριασμό στη ΔΕΗ;
1. Σε πρώτη φάση θα τους κόβουν το ρεύμα μέχρι να πληρωθεί ο λογαριασμός.
2. Αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, η ΔΕΗ θα παραπέμπει την περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών που θα αναλάβει τη διαδικασία είσπραξης του χαρατσιού, διαδικασία που προβλέπει κατάσχεση του ακινήτου.
Το χαράτσι θα πληρώνουν μέχρι και οι άνεργοι. 

Σύμφωνα με την τροπολογία, όλοι οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και αυτοί που βρίσκονται λίγους μήνες στην ανεργία βγαίνουν από την κατηγορία «ευπαθείς ομάδες» και θα φορολογηθούν κανονικά με βάση την τιμή ζώνης, το εμβαδόν του ακινήτου και το συντελεστή παλαιότητας. Ενδεικτικό της ληστείας είναι ότι άνεργος, που αναγκάζεται να ζει με επίδομα 454 ευρώ το μήνα, αν μένει σε ακίνητο 100 τ.μ. σε χαμηλή τιμή ζώνης μέχρι 1.500 ευρώ, θα αναγκαστεί να πληρώσει φόρο 625 ευρώ.
Η κυβέρνηση κάνει δήθεν την κοινωνικά ευαίσθητη με τη φορολόγηση των ...ευπαθών ομάδων, με 50 ευρώ, αλλά αυτό είναι στάχτη στα μάτια, όταν μάλιστα από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρεί βιομήχανους και ξενοδόχους.
Στην τροπολογία η κυβέρνηση αναιρεί τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της, ότι οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και θα φορολογηθούν με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σύμφωνα με την τροπολογία, στον ειδικό συντελεστή 0,5 ευρώ υπάγονται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και δεν επιδοτούνται από αυτόν!!! Και αυτοί, υπό την προϋπόθεση ότι το προηγούμενο έτος είχαν εισόδημα μικρότερο των 8.000 ευρώ, διαμένουν σε περιοχή με τιμή ζώνης μικρότερη των 3.000 ευρώ και διατηρούν διαμέρισμα μικρότερο των 200 τ.μ.
Ολοι οι υπόλοιποι άνεργοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχονται σε 600.000, αλλά είναι πολύ περισσότεροι, θα πληρώσουν κανονικά όπως όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι!
Η κυβέρνηση με το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία προσδοκά έσοδα πάνω από 5,2 δισ. ευρώ τη διετία.
Παράλληλα, επιχειρεί να «δέσει» με κάθε τρόπο τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο είσπραξης. Ετσι προβλέπεται να παρακρατούν από τις εισπράξεις ποσοστό ίσο το 0,25%, από ποσό του χαρατσιού. Ταυτόχρονα, αν η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες δεν προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος, σε όσους δεν το καταβάλουν, θα επιβάλλεται σ' αυτές πρόστιμο, ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%!
Καλούν στη συγκέντρωση
Στη συγκέντρωση, μέχρι στιγμής, καλούν: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, καθώς και τα επιχειρησιακά σωματεία: Εργαζομένων Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία, Εργαζομένων Αφοί Κωνσταντακάτου, Εργαζομένων στο Μετροπόλιταν, Εργαζομένων ΕΒΓΑ.

Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα
Λαϊκή αφύπνιση και δράση ενάντια στη φοροληστεία
Η φορολογική χιονοστιβάδα οδηγεί την εργατική λαϊκή οικογένεια στην οικονομική εξάντληση και στην εξαθλίωση. Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, η αγανάκτηση και η οργή δεν φτάνουν. Τώρα, απαιτείται μαζική, οργανωμένη παρεμπόδιση όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Αρνηση και ανυπακοή στα χαράτσια. Λαϊκή απόρριψη, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, της φοροληστείας.
Σε αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, ανέλαβαν δράση. Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας τα ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα σηκώθηκαν στο πόδι. Πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης και μέσα στους χώρους δουλειάς συζητούν με όλους τους εργαζόμενους την πρόταση για νέα πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Δραστηριότητες συνδικάτων
1. Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων της SOFTEX, ηΠανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείo Εργαζομένων Πρακτορείων Τύπου και το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να καταθέσουν όλα τα εντάλματα πληρωμής στα Σωματεία τους και ταυτόχρονα καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική σε συγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων, Αριστοτέλους 11-15, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., και θα γίνει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα καταθέσουν τα χαράτσια.
2. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούποληςνα οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής και διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ., τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου.
4. Για τους τρόπους οργάνωσης και μαζικής επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής από την εφορία τοεπιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» καλεί τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση στις 21 Σεπτέμβρη, στις 3 το μεσημέρι.
5. Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα παραδώσουν τα ειδοποιητήρια για το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την ερχόμενηΠέμπτη 22 Σεπτέμβρη.
6. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων πραγματοποιεί σύσκεψη στις 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 2ος όροφος) με θέμα τα νέα χαράτσια.
7. Στην ίδια κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων καλεί σε συμμετοχή στη γενική του συνέλευση στις 5 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος) και τους εργαζόμενους να καταθέτουν καθημερινά στα γραφεία του σωματείου, αλλά και στη γενική συνέλευση τα εντάλματα πληρωμής από την εφορία για τη μαζική επιστροφή τους.
8. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑκαλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να επιστρέψουν οργανωμένα και μαζικά τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.
9. Πρωτοβουλία για την αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών ενάντια στα νέα φορολογικά χαράτσια αναλαμβάνει η ΠΕΜΕΝ. Τα χαράτσια θα συγκεντρωθούν και με κινητοποίηση που θα οργανωθεί από την ΠΕΜΕΝ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, προς το τέλος του Σεπτέμβρη, οι ναυτεργάτες θα τα παραδώσουν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.
Σε όλη τη χώρα
ΛΑΡΙΣΑ: Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός, αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Με μαζικές συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις και ξεχωριστά του κάθε σωματείου, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλεί τους εργατοϋπάλληλους να επιστρέψουν τα ειδοποιητήρια.
ΛΕΣΒΟΣ: Οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στη νέα φοροληστεία, την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
ΣΑΜΟΣ: Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε σύσκεψη θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 7 μ.μ. για τη Δυτική Σάμο, στα γραφεία των σωματείων Καρλοβάσου (οδός Γοργύρα) και την Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. για την Ανατολική Σάμο στο Εργατικό Κέντρο.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς η τοπική γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Καλούν το λαό της Ζακύνθου να καταθέσει τα εντάλματα αφαίμαξης της εφορίας στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
ΝΑΟΥΣΑ: Συλλαλητήριο αντίστασης στα νέα χαράτσια της κυβέρνησης διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί έξω από την εφορία, με στόχο να επιστρέψουν μαζικά οι εργαζόμενοι τα εντάλματα πληρωμής της «εισφοράς αλληλεγγύης».
Στον αγώνα μικροί βιοτέχνες - αυτοαπασχολούμενοι - έμποροι
«Επιστρέφουμε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών. Το χρέος δεν είναι δικό μας!!!», δηλώνουν 10 κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, καλώντας σε «Οργανωμένη - Μαζική Αρνηση Πληρωμής», με επιστροφή των χαρατσιών στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου