Σελίδες

29 Ιουλ 2011

Υποκριτικές οπορτουνιστικές αντιδράσεις...



Νέο κύμα βαθιά υποκριτικών και εξόχως αποπροσανατολιστικών αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Β. Σόιμπλε ότι «ένα κράτος με προβλήματα, που ζητάει τη βοήθεια των εταίρων του, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να εκχωρήσει ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ». 
Στην πρώτη γραμμή βέβαια ο εγχώριος οπορτουνισμός: «Kaputt κυριαρχία» είναι ο περίλυπος πρωτοσέλιδος τίτλος της χθεσινής «Αυγής», λες και πρώτη φορά γίνονται τέτοιες δηλώσεις, λες και πρώτη φορά εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στην ΕΕ ή σε άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Ομως οι οπορτουνιστές παρουσιάζουν σαν νέο φαινόμενο την εκχώρηση ορισμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων από την άρχουσα τάξη, δημιουργώντας σύγχυση στο λαό για τον ενεργό ρόλο που παίζει η εγχώρια πλουτοκρατία στην επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού και στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφού αυτό προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε συνθήκες ολοένα και εντεινόμενης διεθνοποίησης αλλά και ανισομετρίας, που σημαίνει ότι κάθε καπιταλιστική οικονομία συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα με βάση την ισχύ της και πως αν δεν το κάνει, δηλαδή η ελληνική πλουτοκρατία από την υποδεέστερη θέση, τότε χάνει. 
Αποσιωπούν επομένως όλοι αυτοί ότι αυτή η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την άρχουσα τάξη, γίνεται για να θωρακίσει την εξουσία της και να διασφαλίσει την κερδοφορία της. 
Το ομολόγησε, έμμεσα πλην σαφώς, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: 
«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, πέραν του να εφαρμόσει το πρόγραμμα μείωσης των ελλειμμάτων. Εμείς αποφασίζουμε για την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας ανεξαρτησία, μέσω των πολιτικών που εφαρμόζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον RealFm) ο Η. Μόσιαλος, κληθείς να σχολιάσει την παραπάνω δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. 
Ουσιαστικά δηλαδή, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων γίνεται για τη διασφάλιση των συμφερόντων και της εξουσίας της πλουτοκρατίας. 
Η ανατροπή αυτής της εξουσίας είναι που πρέπει να μπει στο στόχαστρο της ταξικής πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου