Σελίδες

15 Ιουλ 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Κατηγορίες για καπελώματα...


Διχόνοια χαρακτηρίζει πλέον τις μαζώξεις στο Σύνταγμα. 
Σε απολογισμό των ομάδων εργασίας που λειτουργούν εκεί, ειπώθηκε εισηγητικά από την ομάδα «Θεματικής πολιτικής»: «Σχετικά με το χαρακτήρα του κινήματος των πλατειών υπήρξαν δύο τάσεις, η μία ότι είναι αγώνας ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και την κυβέρνησηη άλλη ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος (εγκαθίδρυση άμεσης δημοκρατίας, χωρίς αντιπροσώπους και κόμματα) η οποία μειοψήφησε και αποχώρησε».
Ακολούθησαν απαντήσεις όπως: 

«Εχω πολλά να πω για αυτή την ομάδα. Είπαν ότι η μία ομάδα μειοψήφησε και αποχώρησε. Ομως αποχώρησε αφού κατήγγειλε ότι ήρθαν 40 άτομα απ' την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να περάσουν το κείμενο. Κι έφυγαν κι άλλα άτομα καταγγέλλοντας. Και πόσα άτομα μείνανε επιτέλους και γράψατε αυτό το φανταστικό κείμενο;».
 'Η: «Φάγαμε πολύ χρόνο για το μεσοπρόθεσμο και πάλι σ' αυτό το κείμενο το βασικό θέμα είναι το μεσοπρόθεσμο. Ενώ για το πώς θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας δεν υπάρχει λέξη. Για μένα είναιαίσχος αυτό το κείμενο». Επίσης: «Τα 5-6 άτομα που το βγάλατε και συναντιέστε μια φορά τη βδομάδα, να σας ρωτήσω, συμφωνείτε με το πρώτο ψήφισμα της πλατείας που έφερε όλον τον κόσμο στην πλατεία; Συμφωνείτε με αυτό ή όχι; Υπάρχει η ομάδα του μεσοπρόθεσμου να πάτε εκεί πέρα που έχει πολύ κόσμο και δεν περιμένει τα πούλμαν των κομματικών που ήρθαν για την ψηφοφορία».
Αλλες τοποθετήσεις: «Υπάρχει ένα θέμα ενότητας εδώ», «δεν μας απάντησαν κάποιοι αν θεωρούν τη δυναμική των μηχανισμών πιο ισχυρή από τη δυναμική των ιδεών»,
 «Υφέρπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία»,
 «Είμαι πολύ αποθαρρυμένος με το να βλέπω καπελώματα».
Εκφράστηκε πάλι απογοήτευση, καθώς «δεν έχουμε κόσμο» και επαναλήφθηκαν προτάσεις του τύπου: «Να αλλάξουμε την επιφάνεια της πλατείας και την μετατρέπουμε σε παραλία συντάγματος. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δε θα πάνε διακοπές, να φέρουμε άμμο, ξαπλώστρες, να το κάνουμε παραλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου