Σελίδες

15 Μαΐ 2011

Πλούσια τα ελέη...

1. Γέμισαν οι δρόμοι της Αθήνας από διαφημιστικά τοκογλύφων. 
Από τη στιγμή που η τοκογλυφία υψώθηκε ως θρίαμβος πάνω από τα κεφάλια μας, οι χύμα εκπρόσωποί της κυκλοφορούν ελεύθερα, μας χαιρετούν και δεν θ' αργήσουν να μας συναναστρέφονται. Από δω και στο εξής, ο καθείς με τον τοκογλύφο του ή καλύτερα: δείξε μου τον τοκογλύφο σου να σου πω ποιος είσαι. 
Ο γνωστός για τη ρηχότητά του πρωθυπουργός διαδίδει πως όλα παίζονται, ελπίζοντας να σταματήσουμε ν' αντιμετωπίζουμε μετά βδελυγμίας τους τοκογλύφους. Γιατί όχι; 
Καταρχάς, είναι αξιέπαινοι για την αφοσίωσή τους στο κέρδος, και είναι πιο διακριτικοί από τις τράπεζες, που μονίμως σε γυρεύουν, ενώ εδώ πας εσύ γυρεύοντας. Επίσης, ο τοκογλύφος «προστατεύει» τα εν οίκω, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που διασύρει τα εν δήμω διεθνώς. 

Παρεξηγημένη είναι και η συμπεριφορά τους. Μπορεί να σου σπάσουν τα χέρια και τα πόδια αν χρωστάς, αλλά αυτό το κάνουν κυρίως για να προσεγγίσεις την ορθόδοξη πίστη σου με το μόνο μέσο που διαθέτεις, τον πόνο. Αν δε σταυρωθείς, πώς θα καταλάβεις; Το λένε και οι Νηπτικοί Πατέρες, τους οποίους ακολουθούν κατά γράμμα οι εν λόγω και έργω. 
Η αγωγή του πολίτη στις μέρες μας ανήκει εξ ολοκλήρου στους τοκογλύφους.
2. Οταν πρόκειται να μας μιλήσει, ο Γιωργάκης παίρνει το ύφος του κακόμοιρου. 
Σ' αυτό τον τόνο, μας ζητά κάθε φορά να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας μαζί με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Τους εργαζόμενους τους αντιμετωπίζει σαν φυσική καταστροφή, για την οποία πρέπει να επιληφθεί ο Πανάγαθος. 
Αυτός είναι ο υιός του Αντρέα και όχι ο υιός του Θεού, όπως πολλοί ήλπιζαν.
3. Μπατσούπολη: Αυτό είναι το όνειρο των Ακροδεξιών για την Αθήνα. Να κυκλοφορούν μόνο μπάτσοι και να πυροβολούν ό,τι κινείται. Οσο για τον αρχηγό τους, όταν τον βλέπεις νομίζεις πως είναι σε λίστα αναμονής για να τον πάρουν οι εξωγήινοι.
4. Το μαύρο χιούμορ των ιμπεριαλιστών. Δεν μπορούμε, δήλωσε ο Ομπάμα, να σας δείξουμε τις φωτογραφίες του δολοφονημένου σεΐχη γιατί είναι αποκρουστικές. 
Αν κατάλαβα καλά, αυτή η επίλεκτη ομάδα είχε τη δύναμη να κινηματογραφήσει τη στιγμή που τίναζε στον αέρα τα μυαλά του σεΐχη, αλλά δε βρίσκει τη δύναμη να μας παρουσιάσει τα ντοκουμέντα για λόγους αισθητικής. 
Ας ελπίσουμε πως στην επόμενη πολιτική δολοφονία θα προσέξουν ώστε κάτι ν' απομείνει από το έρμαιο κεφάλι να μας δείξουν!

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα... Ωραίο άρθρο... Το υιοθέτησα..

    http://ep-anastasi.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html

    Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή