Σελίδες

13 Μαΐ 2011

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.



Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη
Κάλυψη και άλλοθι στη δολοφονική επίθεση, από υπουργούς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών που οδήγησαν στο βαρύ τραυματισμό του 30χρονου διαδηλωτή και στο σακάτεμα δεκάδων άλλων, κατά τη διάρκεια των προχτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων. 
Αυτό επιβεβαιώνουν τόσο η ωμή κάλυψη από στελέχη της κυβέρνησης της δολοφονικής επίθεσης, όσο και η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να διασκεδάσει με υποκριτικούς ισχυρισμούς τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών.
Σε κάθε περίπτωση, η προχτεσινή επίθεση, όπως και οι προηγούμενες σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος, σηματοδοτούν την ένταση της καταστολής, 

σε μια περίοδο που η πλουτοκρατία και τα κόμματά της «καίγονται» να περάσουν το επόμενο πακέτο μέτρων, στο έδαφος των αδιεξόδων της καπιταλιστικής διαχείρισης, η ανάδειξη των οποίων δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων.
Μιλώντας χτες στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, έδωσε άλλοθι στη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής λέγοντας μεταξύ άλλων:«Σκεφτείτε ότι πολλοί από τους αστυνομικούς που εκτρέπονται, κάποιοι από αυτούς σε φαινόμενα βίας, είναι επί ώρες ατέλειωτες στους δρόμους. Στην Κερατέα ήταν επί 4 μήνες σε συγκρούσεις, δεχόμενοι μολότοφ ενισχυμένες μάλιστα.(...) είναι άνθρωποι που και αυτοί που έχουν αντοχές».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ισχυρίστηκε ότι «η αστυνομία κατά ανάγκη χρησιμοποιεί βία, όταν ιδίως αντιμετωπίζει βία», για να συμπληρώσει σχετικά με τα προχτεσινά γεγονότα: «Η αστυνομία αντιμετώπιζε βία και μάλιστα σκληρή βία. Επεφταν κοκτέιλ μολότοφ και όταν τα κοκτέιλ μολότοφ τα ρίχνεις πάνω στους αστυνομικούς είναι απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού, έχουμε δει επανειλημμένα αστυνομικούς να παίρνουν φωτιά».
Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίστηκε, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας, ότι η αστυνομία «εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις εναντίον της έννομης τάξης».
Σύμπνοια με ΝΔ
Από την πλευρά του, ο Γ. Πεταλωτής κατέφυγε σε γενικευμένους αφορισμούς και μοιράζοντας τις ευθύνες ζήτησε «ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλους» (!), την ώρα που ο χτυπημένος από τα ΜΑΤ διαδηλωτής δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Συμπλήρωσε πως «η βία είναι σαφώς καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται» και δείχνοντας προς το εσωτερικό της αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών».
Προκειμένου εξάλλου να αποπροσανατολίσει το λαό, έσπευσε να καταδικάσει και τη«συμπεριφορά όλων όσων εισέβαλαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας και άσκησαν βία προς τις Αρχές που διενεργούσαν ανάκριση, παρουσία εισαγγελέα»,υποδεικνύοντας το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ότι «υποτίθεται ότι είναι αυτοί που καταδικάζουν τη βία, είναι και αυτοί που την προκαλούν, τη δημιουργούν ή την ανέχονται».
Στο πλευρό της κυβέρνησης, σαν υπερασπιστής της καταστολής, στάθηκε από την πρώτη ώρα και η ΝΔ. Ο βουλευτής της Αρ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ανέφερε: «Φοβάμαι μέρες εκτροπής (...) Δεν μπορεί να καίγεται το κέντρο της Αθήνας και εμείς να περιοριζόμαστε στο ρόλο του θεατή».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης εξέφρασε τη θλίψη του κόμματός του «για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου» και προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες συμπλήρωσε ότι «η αστυνομία δεν μπορεί, ούτε να εκτρέπεται σε βάναυσες συμπεριφορές, ούτε να είναι απούσα, όπως δεν δικαιούται και κανένας άλλος να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα». Ο ίδιος, συνέστησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αγωνιώντας για «τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού».
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΓ του ΣΥΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό πίσω από τους τραυματισμούς των διαδηλωτών και τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στον διαδηλωτή». Καταγγέλλει ακόμα «οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» από την κυβέρνηση, την οποία εγκαλεί για εντεινόμενο αυταρχισμό και βαρβαρότητα. Σε απάντηση όσων πρόσαψε στο σχήμα ο Γ. Πεταλωτής, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συσσωρευμένα ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες». Η ΔΗΜ.ΑΡ. καταδίκασε «την ακραία βία που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί», ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ΔΗ.ΣΥ. δεν έκαναν κανένα σχόλιο για τα γεγονότα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/5/11, 12:12 π.μ.

    ο κύριος Παπουτσής παραδέχεται,ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει
    (άλλο ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει με το παρακράτος
    δηλαδή κύριε Παπουτσή λέω εγώ δεν ελέγχετε και την ΚΥΠ
    (ΔΗΛΑΔΗ,μπορεί ένας να φορέσει κουκούλα,να κάνει τον αναρχικό,και να κάψει κανα δυο τρεις λέω εγώ,,αφού παραδεχτήκατε ότι είναι αυτόνομοι,και δεν τους ελέγχετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή