Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Διάτρητες δικαιολογίες για το έγκλημα...

«Γιατί να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία αν πρόκειται να γλιτώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς ή τη μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία ή την Υγεία;», αναρωτιούνται δήθεν αφελώς κυβερνητικά στελέχη και διάφοροι δημοσιολόγοι, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν το εκ προμελέτης έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Πρόκειται, βέβαια, για συνειδητό ψέμα για να υφαρπάξουν τη λαϊκή συναίνεση σε μια πολιτική που πλήττει καίρια τα συμφέροντα του λαού.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να κερδίσουν ούτε ένα ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ούτε βέβαια θα υπάρξει η παραμικρή ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων. Αντίθετα, θα επιδεινωθεί σημαντικά η θέση τους, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης των πάντων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρώτα απ' όλα, γιατί τα 50 δισ. ευρώ, που θέλουν να εισπράξουν τα επόμενα χρόνια από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τα οποία θα πάνε κατ' ευθείαν στα χρηματοκιβώτια των διεθνών δανειστών - τοκογλύφων, είναι επιπλέον των 25 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Με άλλα λόγια τα 50 δισ. είναι συμπληρωματικά των 25 δισ. και στα τελευταία δεν πρόκειται βέβαια να γίνει καμία «έκπτωση».
Το κυριότερο όμως είναι ότι την ίδια στιγμή συνεχίζεται η φιλομονοπωλιακή πολιτική που φουσκώνει διαρκώς το χρέος και άρα όσο και αν μειωθεί πρόσκαιρα πάλι θα πάρει την ανηφόρα.
Οπως ακριβώς έγινε τα τελευταία είκοσι χρόνια, παρόλο που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εισέπραξαν πάνω από 20 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου