Σελίδες

30 Σεπ 2010

Καταστολή για το χατίρι του κεφαλαίου...

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ μια κυβέρνηση που ...διορθώνει νόμους της Χούντας προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί;
Δώστε ό,τι χαρακτηρισμό θέλετε, πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εν έτει 2010 το είπε καθαρά: Δεν μας έκανε ο χουντικός νόμος για να αντιμετωπίσουμε τους μεταφορείς και γι' αυτό φέραμε έναν σκληρότερο!
Κι έτσι μας προέκυψε η περίφημη κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει φυλακίσεις, κακουργηματικές διώξεις, αφαίρεση άδειας κλπ., πάντα για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.
Διότι - ως γνωστόν - δεν μπορεί μια συντεχνία να μας χαλάει την καθημερινότητα επειδή κάτι ζητάει. Οταν κάποιος διεκδικήσει, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία να στραφούμε εναντίον του. Αλλιώς ...δεν είμαστε πατριώτες!
Μόνο με μία «συντεχνία» απαγορεύεται να τα βάλουμε: Με αυτή των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, δηλαδή των καπιταλιστών. Αυτοί μπορούν ωραιότατα να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους με όποιον τρόπο νομίζουν.
Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να τους ...πληρώνουμε όλοι μέχρι εξαντλήσεως, πάντα ...νόμιμα φυσικά, διότι ως γνωστόν η δική τους ανάπτυξη είναι το ένα και το αυτό με την εθνική ανάπτυξη.
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ η περίφημη περαίωση που θα τσακίσει όποιον μικρομεσαίο βρει μπροστά της. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση το ...ελέγχει το παιγνίδι των δημοσίων εσόδων.
Προσπαθούν ματαίως να μας πείσουν ότι δεν είναι πανικόβλητοι και πως βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ψυχραιμίας.
Αντί να πουν την αλήθεια, που είναι πως έδωσαν τόσο γρήγορα, τόσα πολλά στο μεγάλο κεφάλαιο, που δεν ξέρουν από πού πλέον να μαζέψουν λεφτά και προσπαθούν να αρπάξουν από όπου βρουν.
Κι όταν λέμε «από όπου βρουν», καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν ως γνωστό την τάση να ανακαλύπτουν μικροοφειλέτες. Τους «μεγάλους» ακόμη και όταν είναι μπροστά στα μάτια τους είναι αδύνατο να τους διακρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου