Σελίδες

9 Δεκ 2010

Οι «σωματοφύλακες» του Στρος - Καν

«Ετσουξε» πολύ το «Εθνος» το συμβολικό κάψιμο των ανδρείκελων της τρόικας στο τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης. 
«Μάλλον κωμική ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ στην επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος - Καν στη Βουλή με το κάψιμο "ομοιωμάτων" του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ», γράφει σε σχόλιό της η εφημερίδα του Μπόμπολα, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος «πάλι καλά που δεν επανέλαβαν την περίφημη "δίκη του Μπιλ Κλίντον", που είχε γίνει από "λαϊκό δικαστήριο" στην Πλατεία Συντάγματος με πρόεδρο τον Κ. Καζάκο. Είναι κι αυτή μια πρόοδος...». 
Είναι ολοφάνερο ότι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα - και όχι μόνο αυτή - έχει αναλάβει ρόλο σωματοφύλακα του Στρος- Καν και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο.

 Τη στάση αυτή υπαγορεύει άλλωστε το ταξικό συμφέρον του ιδιοκτήτη της εφημερίδας και της τάξης που εκφράζει. 
Ο Στρος - Καν, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ είναι οι ξένοι σύμμαχοι που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον πόλεμο κατά του λαού, άρα όποιος αντιστέκεται και είναι απέναντι πρέπει να «στιγματιστεί»...
 Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται μήπως γίνει πραγματικότητα αυτό που είπαν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, μήπως δηλαδή το συμβολικό κάψιμο των ανδρείκελων υποδηλώνει τη διάθεση για ακόμη πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες και αναμετρήσεις κόντρα στο κεφάλαιο, στα κόμματά του, στους έξωθεν συμμάχους του.
 Ταξικούς αγώνες «που θα στοιχειώσουν τον ύπνο τους και κυριολεκτικά θα τους τσουρουφλίσουν»... 
Ταξικές αναμετρήσεις ως το τέλος, την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου