Σελίδες

1 Δεκ 2010

Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας

ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και απαιτούν διαρκώς να ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο την εργατική τάξη.
Εχουν αφηνιάσει σε τέτοιο βαθμό που τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους τις ονομάζουν «στήριξη της εθνικής οικονομίας» και «μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας».

Εχοντας στο πλάι τους μια κυβέρνηση που μέσω του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χαρακτηρίζει τα όσα πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος «χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» τονίζοντας παράλληλα  ότι «σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, καθώς και το στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση των εξαγωγών» και απέναντι τους ένα ανεμικό εργατικό κίνημα,ζητούν ξεκάθαρα τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να επιστρέψουν στον μεσαίωνα.


Και ποιες είναι οι «χρήσιμες προτάσεις» -σύμφωνα με τον Χρυσοχοϊδη- των καπιταλιστών; Να γενικευτούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, καταργώντας ουσιαστικά τις κλαδικές κάτι που θα σημάνει την μείωση τουλάχιστον κατά 20% στο μεροκάματο που παίρνουν οι εργάτες. Στο όνομα ότι πρέπει να υπάρξει «ευελιξία στην αγορά εργασίας» ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ζήτησε οι επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν τον εργάτη, όποτε και για όσες ώρες τον θέλουν «ώστε να μειώνεται το κόστος των υπερωριών και να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Ολες οι προτάσεις-αιτήματα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος των καπιταλιστών είναι στην κατεύθυνση να μπορούν οι πλουτοκράτες να κερδοσκοπούν απρόσκοπτα, να απαλλαγούν από οποιοδήποτε φόρο, να έχουν εργάτες «φτηνά ομιλούμενα εργαλεία» και να τα αντικαθιστούν όποτε τους καυλώσει.

Και μπροστά σ’ αυτές τις προκλητικές απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών η στάση του Χρυσοχοϊδη είναι αυτή που ταιριάζει σε έναν εκπρόσωπο αστικής κυβέρνησης απέναντι στους καπιταλιστές: «Τους συγχαίρω για την πρωτοβουλία τους. Είναι πράξη ευθύνης και σημαντική συνεισφορά στην προσπάθειά μας να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου