Σελίδες

28 Οκτ 2010

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους μαθητές που αγωνίζονται



«...Ελλάς ...Γαλλία ...την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..!»
Καθώς σήμερα αναμένεται η νέα μεγάλη γενική απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας, με τη συμμετοχή και της νεολαίας, ενάντια στην αντισυνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πάει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 και πάνω χρόνια, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους μαθητές της Γαλλίας που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους γονείς τους. Στο μήνυμα αυτό σημειώνεται:
   Προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας στη Γαλλία
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σας στέλνει τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των μαθητών και των μαθητριών από την Ελλάδα.
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Λιόν και των άλλων πόλεων σε όλη τη Γαλλία που αγωνίζονται μαζί με τους εργάτες των εργοστασίων, των διυλιστηρίων, των λιμανιών.
Ο αγώνας του γαλλικού λαού για να μην πληρώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης είναι και δικός μας αγώνας. Είναι συνέχεια της απάντησης των λαών της Ευρώπης απέναντι στους πλουτοκράτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι κινητοποιήσεις των Γάλλων εργατών και μαθητών μας βοηθάνε εδώ στην Ελλάδα να αποδείξουμε ότι είτε με μνημόνιο είτε όχι, είτε με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είτε όχι, είτε με σοσιαλδημοκρατική ή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, τα αντιλαϊκά μέτρα είναι παντού τα ίδια. Είναι μέτρα που τα έχουν συμφωνήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση πριν ακόμη εκδηλωθεί η καπιταλιστική κρίση. Οι θυσίες που καλούν τους λαούς να κάνουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο μοναδικός τρόπος για να βγάλουν οι εργοστασιάρχες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές τεράστια κέρδη.
Οπως σε κάθε χώρα η πλουτοκρατία παίρνει τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει παντού τις κινητοποιήσεις των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Προσπαθούν να τις διαλύσουν είτε απ' έξω, με τις συκοφαντίες των ΜΜΕ, είτε από μέσα από το κίνημα, προβάλλοντας αιτήματα ακίνδυνα για το σύστημα και ενέργειες προβοκατόρικες.
Αυτές τις μέρες, στη Γαλλία επαναλαμβάνουν αυτά που λέγανε και οι Ελληνες μπουρζουάδες στους αγωνιζόμενους εργάτες: Οτι οι απεργίες καταστρέφουν την οικονομία, ότι πλήττεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Οι εικόνες της Γαλλίας που μεταδίδονται στη χώρα μας δε δυσφημούν τη χώρα σας. Αντίθετα, οι εικόνες των απεργιών διαφημίζουν τη χώρα σας στους λαούς σε κάθε χώρα που υποφέρουν από τα ίδια βάρβαρα μέτρα, δυναμώνουν την ελπίδα ότι οι λαοί δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους λέξη».
Και το μήνυμα καταλήγει: «Ο οργανωμένος, μαζικός, περιφρουρημένος αγώνας εργατών - αυτοαπασχολούμενων - αγροτών - μαθητών - φοιτητών με κεντρικό σύνθημα καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά, στη σύνταξη, στην Ασφάλιση, στην Υγεία.
Οι μαθητές της Ελλάδας είμαστε στο πλευρό σας!
Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!».
  • Η ψηφοφορία επί της αρχής του αντιλαϊκού νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, που προβλέπει αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67 και, το κυριότερο, αύξηση των χρόνων εισφορών από τα 37,5 στα 41,5 χρόνια (δηλαδή για σύνταξη πάνω από τα 70 χρόνια), αναμενόταν χτες στο γαλλικό Κοινοβούλιο, έχοντας μόνο τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

1 σχόλιο: