Σελίδες

25 Σεπ 2010

Η "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑπροαναγγέλλει ο Μ. Χρυσοχοΐδης! Τέρμα αυτά που ξέραμε για τους αναπτυξιακούς νόμους. Τώρα λέει θα επιδοτείται η «καινοτομία» και «οικονομία της γνώσης».
Ερώτηση κρίσεως: Τα γνωστά λαμόγια - επιχειρηματίες (φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ, ανάλογα) που παίρνουν αυτές τις επιδοτήσεις και στη συνέχεια κλείνουν επιχειρήσεις και απολύουν κόσμο τα ξέρουν αυτά;
Γιατί να είστε βέβαιοι ότι εκεί θα πάνε (και αυτή τη φορά) τα χρήματα ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες και τις «εκσυγχρονιστικές» υποσχέσεις.
Οχι δηλαδή πως αν πήγαιναν αλλού με διαφορετικά κριτήρια αλλάζει και κάτι για τους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους, απλά για να μη ...δουλευόμαστε.
Οσον αφορά στην ...καινοτομία που θα επιδοτεί η κυβέρνηση ίσως να εννοεί, για παράδειγμα, τις απολύσεις με e-mail αντί για εξώδικο (έτσι γι' αλλαγή) ή το να μεταφέρονται οι επιδοτούμενες εταιρείες εκτός Βαλκανικής χερσονήσου.
Κι αυτά «καινοτομίες» θα είναι σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
ΕΝΤΑΞΕΙ, ησυχάσαμε, η Ελλάδα ...δε θα γίνει Λας Βέγκας, όπως μας διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι επενδύσεις του Κατάρ στη χώρα μας θα είναι λέει άκρως αναπτυξιακές και δε θα περιέχουν καζίνο και ιδρύματα τζόγου.
Λες και θα τους ...ρωτήσουν οι «επενδυτές» για το τι πρόκειται να κάνουν. Λες και δε γνωρίζουμε τι συμβάσεις υπογράφουν ξεπουλώντας όσο όσο τη δημόσια γη.

Γρηγοριάδης Κώστας
Τώρα για την απέχθεια της κυβέρνησης στον τζόγο κάθε άλλο παρά έχουμε πειστεί. Από τα αποθεματικά των Ταμείων μέχρι τα δημόσια έσοδα όλα τζογάρονται.
Οσο για τα λαχεία και τα τυχερά παιγνίδια δεν έχουμε δα και λίγα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου