Σελίδες

23 Αυγ 2010

ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.
http://tasosnastos.blogspot.com/
Να διαδηλώσει με αιτήματα που υπερασπίζονται τη ζωή του και τη δύναμη που του δίνει μόνο η οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια καλεί το λαό, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνοντας συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ.
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που σηκώνει κουρνιαχτό για δήθεν αναγγελία «κοινωνικών πακέτων», ελπίζοντας ότι θα σταματήσει τη λαϊκή αγανάκτηση για τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που αυξάνει μέρα με τη μέρα.
Σε ανακοίνωσή της, για το συλλαλητήριο, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Εργαζόμενοι, Ανεργοι, Συνταξιούχοι,
Μικροί Επαγγελματίες της πόλης, Φτωχοί Αγρότες, Γυναίκες, Νέοι,
Αναδιανομή της φτώχειας και νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα θα εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, με το αντιλαϊκό μνημόνιο, ό,τι έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Σαρώνουν ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στη μόνιμη δουλειά, στο ανθρώπινο μεροκάματο και σύνταξη, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια.
Βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον των εργαζόμενων, ΟΛΩΝ των λαϊκών στρωμάτων,
ιδιαίτερα της νεολαίας, που θα ζήσει χρόνια μεσαιωνικής βαρβαρότητας.
Με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων και εφοπλιστών, τρομοκρατούν το λαό, χτυπούν το κίνημα των εργαζόμενων.
ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ότι "σώζουν" την πατρίδα. Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες, για να σώσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Μόνο οι τελευταίοι πήρανε τα 63 από τα 110 δισ. ςυρώ του "δανείου - θηλιάς" της τρόικας που θα πληρώνει για δεκαετίες ο λαός μας.
Δε φταίνε μόνο τα σκάνδαλα (που μεγάλωσαν στο θερμοκήπιο των κομμάτων του κεφαλαίου). Η πολιτική διάσωσης των καπιτα - ληστών εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κρύβουν ότι φταίει η πολιτική - σκάνδαλο, που κάνει νόμο το κόψιμο μισθών και συντάξεων, για πιο φθηνή την εργατική δύναμη, τις φόρο - απαλλαγές και το χάρισμα δισ. ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο. Που κρίνει παράνομη κάθε αντίσταση σ' αυτήν την πολιτική.
Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ
ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ σημαίνει πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ αλλά στηρίζεται από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., που στήριξαν και ψήφισαν το εγκληματικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τα κόμματα που βλέπουν την ανάπτυξη στηριγμένη στο καπιταλιστικό κέρδος, που συνεχίζουν να ορκίζονται στον ευρωπαϊκό μονόδρομο, παρά τα όσα υποφέρει ο λαός απ' αυτόν.
Η πολιτική αυτή ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, αλλά στηρίζεται από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που τους ακολουθούν. Τάχθηκαν με τους εχθρούς των εργαζομένων, προσπαθούν να τους υποτάξουν στην κυβέρνηση και την τρόικα. Η τελευταία σύμβαση της ΓΣΕΕ για πραγματική ΜΕΙΩΣΗ μισθών κατά 5%, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Διευκολύνει την υλοποίηση όσων η κυβέρνηση και η τρόικα συναποφάσισαν.
Είναι προσφορά στο κεφάλαιο, ΠΡΟΔΟΣΙΑ για τους εργαζόμενους.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, το ταξικό κίνημά τους, την απόφασή τους να ανατρέψουν την κατάσταση, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στη γραμμή της αντίστασης, ανατροπής, της ταξικής αντεπίθεσης.
Το χρόνο που πέρασε, η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έδωσαν αποφασιστικούς αγώνες, συγκρούστηκαν με την αντεργατική θύελλα, απέκτησαν εμπειρία. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.
Το ΠΑΜΕ, περισσότερο από πριν, αναδείχτηκε σε εμπνευστή και οργανωτή των αγώνων, ελπίδα για τους εργαζόμενους. Αναδείχτηκε σε φόβητρο για την εργοδοσία και το πολιτικό της σύστημα, που εξαπολύει λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον του.
Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης (ιδιωτικοποιήσεις ΟΣΕ, ΔΕΗ, Υδρευση, Λιμάνια, Αεροδρόμια, αστικές μεταφορές κ.λπ., χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έκρηξη ανεργίας και φτώχειας, προετοιμασία του σχολείου της αγοράς, τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, που κάνουν αδύνατη την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας), οι αγώνες των εργαζόμενων να περάσουν από την άμυνα στη ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Οι εργαζόμενοι σαν ενιαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να μη δώσουν "συγχωροχάρτι" σε όσους "μαυρίζουν" τη ζωή τους. Να διορθώσουν την ψήφο του περασμένου Οκτώβρη. Να "τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες", να σαρώσουν τους δήθεν "ακομμάτιστους" συνδυασμούς, που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές που έρχονται. Κάθε άλλη στάση θα δώσει την "άδεια" στο πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας για νέα, βάρβαρα μέτρα.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΝΑ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
Να στηθούν εργατικές - λαϊκές επιτροπές αγώνα σε κάθε επιχείρηση, κλάδο και λαϊκή γειτονιά. Να αντιμετωπίζουν άμεσα ΟΛΑ τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας (την απόλυση και την προστασία των ανέργων, την κατάργηση εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης, την εμπορευματοποίηση και τους ταξικούς φραγμούς στην Υγεία και την Παιδεία, τις δημοκρατικές ελευθερίες που κινδυνεύουν). Να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, ιδιαίτερα με τις νέες γενιές εργαζόμενων. Οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν, να έχουν διάρκεια, σχεδιασμό, αντοχή και πολιτικό στόχο. Οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης ή ενός κλάδου δεν μπορούν μόνοι τους να πετύχουν λύσεις. Ο συντονισμένος πανεργατικός ταξικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος για να ακυρωθεί στην πράξη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι νόμοι του.
Η αποδυνάμωση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μνημονίου της, των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.
Ο πολιτικός στόχος των αγώνων όχι μόνο για εναλλαγή κομμάτων αλλά για ριζική αλλαγή πολιτικής και δρόμου ανάπτυξης, δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.
Οι αγώνες να σημαδέψουν στην καρδιά του προβλήματος, στην αιτία της κρίσης:Ττη συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, την ατομική - καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μεγάλα μέσα παραγωγής, το ότι οι εργαζόμενοι παράγουν για να πλουτίζει μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, η ΠΑΣΕΒΕ στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, η ΠΑΣΥ στη φτωχή αγροτιά, το ΜΑΣ στους σπουδαστές. Να γίνουν βήματα για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων - μικρών επαγγελματιών της πόλης - μικρών αγροτών του χωριού, της μόνης ικανής να αλλάξει το δρόμο ανάπτυξης της χώρας.
Να βάλει, σχεδιασμένα από τους εργαζόμενους, τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία των εργαζόμενων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ "ΥΠΟΔΟΧΗ"
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου