Σελίδες

25 Ιουν 2010

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Κλιμακώνουν την επιχείρηση τρομοκράτησης

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ

Αφού ο μαζικός αγώνας των ναυτεργατών αχρήστευσε κάθε άλλο τους μηχανισμό, εφοπλιστές και αστικό κράτος με τη συνευθύνη της κυβέρνησης, κατέφυγαν ξανά στην καταστολή, στην ποινικοποίηση της δράσης των ταξικών συνδικάτων.

Ετσι, χτες το βράδυ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για παρακώλυση συγκοινωνιών ενάντια στον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τον Θανάση Ευαγγελάκη, γραμματέα της ΠΕΜΕΝ, τον Θωμά Παπά, γραμματέα του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Το ένταλμα εκδόθηκε από τον εισαγγελέα Πειραιά, ύστερα από δύο μηνύσεις: την πρώτη κατέθεσε η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και τη δεύτερη οι ακτοπλοϊκές εταιρίες «ΑΝΕΚ» και «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ». Πρόκειται για πέντε στελέχη του ΠΑΜΕ, τα δύο εκ των οποίων είναι και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το πρωί οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου έδιναν το σύνθημα. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων τόνιζε ότι «η παρακώλυση συγκοινωνιών έχει γίνει πια καθημερινό φαινόμενο, το οποίο δεν εμποδίζεται ποτέ και για το οποίο δεν τιμωρείται κανένας» και ζητούσε από την πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ακόμα, η «HELLENIE SEAWAYS» σε δελτίο Τύπου σημείωνε «ότι οι αρμόδιες αρχές που είχαν κατά νόμο υποχρέωση να επέμβουν προς άρση της παρανομίας δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την τάξη στο λιμένα».

Η επιλογή είναι συνειδητή και σηματοδοτεί την ανησυχία που προκαλεί στο αστικό κράτος και το εφοπλιστικό κεφάλαιο η δράση που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Ομολογεί πόσο δυσκολεύονται να χτυπήσουν τον αγώνα που, με πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες, δυναμώνει ενάντια στην πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα. Την απάντηση την πήραν ήδη, από τους καταπέλτες του Πειραιά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου