Σελίδες

7 Ιουλ 2019

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετράει!

Στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός από την επόμενη μέρα, κυριολεκτικά κάθε ψήφος μετράει.
Εδώ δεν χωράει καμία δεύτερη σκέψη, καμία χαλαρότητα, ότι «έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είναι γνωστό και προδιαγεγραμμένο». Προδιαγεγραμμένο είναι μόνο το ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ απαρέγκλιτα. Προδιαγεγραμμένο είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε το δρόμο στη ΝΔ, αφού συνέχισε την πολιτική της, δεν θα είναι στην πλευρά του λαού την επόμενη μέρα ούτε θα βάλει μυαλό... Θα συνεχίσει να πολιτεύεται ως ο άλλος πόλος στο αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα, θα στηρίζει τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων.

Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, όμως, από την ψήφο τους στις εκλογές κρίνεται το από ποιες θέσεις θα παλέψουν την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτήν την πολιτική και την κλιμάκωσή της. Το αν θα βάλουν δύσκολα στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, για να πάρουν ανάσες ανακούφισης, να περάσουν στην αντεπίθεση για τις δικές τους ανάγκες, αυτό είναι στο χέρι τους, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕΚαι αυτή είναι μια μάχη από την οποία δεν περισσεύει κανείς.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι χρειάζεται από τη δική τους μεριά να μην είναι «χαλαροί», αλλά «υπ' ατμόν», να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ, να μην ταλαντευτούν στιγμή να ξεπεράσουν εμπόδια, δισταγμούς και ψευτοδιλήμματα για να φτάσουν με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
***
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετράει:
Γιατί είναι ψήφος απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει την επόμενη μέρα, αλλά και στις αντιλαϊκές της «τσόντες».
Γιατί είναι ψήφος που δεν θα μετρηθεί στο «σακούλι» του κεφαλαίου, των «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, των «μεταμνημονιακών» δεσμεύσεων, στις οποίες ορκίζονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Είναι κερδισμένη ψήφος για το λαό, γιατί είναι ψήφος - στήριγμα στον αγώνα των εργαζομένων, ψήφος που θα βρει δίπλα του και όχι απέναντί του την επόμενη μέρα.
Είναι μήνυμα ελπίδας και προοπτικής, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπου την εξουσία και την οικονομία θα έχει στα χέρια του ο λαός, για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πλούσια πείρα που μπορούν να αξιοποιήσουν.
Μπροστά στην κάλπη, αξίζει να σκεφτούν: Θα ήταν ίδια για εκείνους τα πράγματα αν όλα τα προηγούμενα χρόνια ο λαός είχε «υποδεχτεί» τα τρία μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή; Θα είχαν περάσει με την ίδια ευκολία τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα, οι μνημονιακοί νόμοι, αν το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική επιρροή;
Αν το ΚΚΕ ήταν πιο δυνατό, η κατάσταση σίγουρα θα ήταν καλύτερη και στο εργατικό κίνημα, θα υπήρχαν μεγαλύτερες δυνατότητες για να αντιπαλέψει τα μνημόνια, την επίθεση της εργοδοσίας, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, να μετρήσει πιο γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση της ανασύνταξής του. Αν το ΚΚΕ ήταν πιο δυνατό, θα ήταν καλύτερος ο συσχετισμός για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Τα παραπάνω δεν είναι «υπόθεση εργασίας». Η πείρα δείχνει πως εκεί που το ΚΚΕ ενισχύεται, εκεί που κερδίζει νέες δυνάμεις, εκεί που οι εργαζόμενοι ξεκόβουν από αυταπάτες, τη λογική του «μικρότερου κακού», τη μοιρολατρία και το «δεν αλλάζει τίποτα», και συστρατεύονται με το ΚΚΕ, εκεί όντως φυσάει άλλος «αέρας», δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στην εργοδοσία και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, μεγαλώνουν οι δυνατότητες για να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι κατακτήσεις.
Η πείρα λέει επίσης ότι αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα όλα αυτά τα χρόνια για τους εργαζόμενους και το λαό. Με τους αγώνες, όπου πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να καθυστερήσουν ορισμένα αντιλαϊκά μέτρα και αναδιαρθρώσεις, έδωσαν με επιτυχία μάχες ενάντια σε απολύσεις, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια σε πλειστηριασμούς, σε διακοπές ρεύματος κ.ά. Ακόμα και κάποιοι ελιγμοί που έγιναν προεκλογικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το επίδομα στους συνταξιούχους και τη μείωση του ΦΠΑ, δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε η πίεση από τους αγώνες των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, όπου πρωτοστατούν οι κομμουνιστές.
***
Μπροστά στην κάλπη οι εργαζόμενοι μπορούν να θυμηθούν:
Μόνο το ΚΚΕ, με όσες δυνάμεις διέθετε, στήριξε τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, της νεολαίας, έγινε η «φωνή» τους και μέσα στη Βουλή, έδωσε βήμα στα δίκαια αιτήματά τους.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, των επαγγελματιών, κυριολεκτικά για κάθε λαϊκό πρόβλημα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε την πρόταση νόμου των άνω των 500 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση μιας σειράς μνημονιακών νόμων για τα Εργασιακά, πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απέρριψαν κατηγορηματικά.
Ηταν το ΚΚΕ που έφερε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, μια σειρά από προτάσεις, όπως αυτή για την κατάργηση του άρθρου που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόταση που δεν μπήκε καν για συζήτηση, αφού δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών, δείχνοντας και στην πράξη γιατί δεν πρέπει να υποτιμηθεί έστω και μία ψήφος.
***
Αξιοποιώντας την πείρα αυτή και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος, αγρότης και επαγγελματίας χρειάζεται να σκεφτεί τι θα σημαίνει ένα πιο δυνατό ΚΚΕ:
-- Οταν η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί» θα σφίγγουν - το αμέσως επόμενο διάστημα - τη θηλιά των εκβιασμών και πλειστηριασμών στα πάνω από 600 χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, υλοποιώντας το σχέδιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την «αποφασιστική μείωση των κόκκινων δανείων».
-- Οταν θα υλοποιούνται οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις για ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ, για παραπέρα χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στα «θεμέλια» των προηγούμενων αντιασφαλιστικών ανατροπών και του νόμου Κατρούγκαλου.
-- Οταν τον επόμενο κιόλας Οκτώβρη στη Βουλή θα κατατίθεται ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός, που, με βάση τις οδηγίες της «ενισχυμένης εποπτείας», θα τηρεί απαρέγκλιτα τους στόχους για τα ματωμένα πλεονάσματα, τις φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού, τις περικοπές σε Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία.
-- Οταν η εργοδοσία θα έρχεται, αποθρασυμένη από τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει αποφασισμένη να εμπλουτίσει η ΝΔ, να «ξεδιπλώσει» όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχει ήδη στα χέρια της, όπως και τις νέες απαιτήσεις της σε βάρος των εργαζομένων. Οταν οι «ευέλικτες» θέσεις εργασίας, που επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν το 60%, ήδη πηγαίνουν προς το 70% και 80% και ο μέσος μισθός θα συνεχίζει να κατρακυλάει.
-- Οταν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που μόνο τον προηγούμενο χρόνο έκαναν κοντά στις 500 χιλιάδες (!) διακοπές ρεύματος και τα κοράκια των εισπρακτικών θα βγουν πάλι «παγανιά», ώστε, σύμφωνα με το σχέδιό τους, μέχρι το Σεπτέμβρη να «μαζευτούν» τα χρέη της ΔΕΗ που δημιούργησε η πολιτική της «απελευθέρωσης» και την οποία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
-- Οταν στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία θα συνεχίζονται οι τραγικές ελλείψεις και οι «κόφτες» των λαϊκών αναγκών, θα προχωράνε παραπέρα η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση.
-- Οταν η σκυτάλη της εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θα είναι και πάλι σε «σίγουρα χέρια» και θα υλοποιούνται οι αποφάσεις του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ Τσίπρα και «διαβολικά καλού» Τραμπ, που μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε βάση εφόρμησης και στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μαγνήτη κινδύνων. Οταν τα σχέδια «συνδιαχείρισης» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, το ιμπεριαλιστικό «παζάρι» με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας θα ξεδιπλώνονται παραπέρα, γεννώντας νέους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας.
***
Η άνοδος του Κόμματος κρίνεται έως την τελευταία στιγμή και πρέπει να γίνει υπόθεση περισσότερων λαϊκών ανθρώπων. Η «μία ψήφος παραπάνω» στο ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή από την οποία θα βγουν δικαιωμένοι, δεν θα «μετανιώσουν» την επόμενη μέρα. Πολλές τέτοιες ψήφοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά υπέρ του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου