Σελίδες

11 Απρ 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο

Ενώθηκαν όλοι τους από κοινού ενάντια στις αγωνιστικές δυνάμεις

Για μια ακόμη χρονιά - μετά το 2007 και το 2009 - οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησαν στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και κατέβηκαν στο πρόσφατο συνέδριο σε κοινό ψηφοδέλτιο ενάντια στην Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών, που στηρίζεται από τις αγωνιστικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Το ίδιο «μαύρο μέτωπο» με την ονομασία «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» στήθηκε και στο φετινό συνέδριο και μάλιστα ο συνδυασμός που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγχε την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής, με ωμό και πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε 2 έδρες των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Τόσο η συμμαχία αυτών των πολιτικών δυνάμεων, όσο και η βρώμικη τακτική τους απέναντι στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν είναι τυχαία. Για χρόνια συμμαχούν και ταυτίζονται πάνω σε αιτήματα που διαχωρίζουν τους τυφλούς από τας υπόλοιπα άτομα με αναπηρία και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, «διεκδικώντας» εξαίρεση των τυφλών από την αντιλαϊκή λαίλαπα. Με επιστολές τους προς πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες ζητούν να εξαιρεθούν οι τυφλοί εργαζόμενοι από περικοπές μισθών και προσωπικού δικαιολογώντας με αυτή την πρακτική τα αντεργατικά μέτρα
για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά και για τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ώρα, δεν αναφέρουν πουθενά ποιος ευθύνεται για τις περικοπές, για τα προβλήματα των ΑμΕΑ και όλων των λαϊκών στρωμάτων, δεν καταδεικνύουν ποιος παίρνει τις αποφάσεις, ποια πολιτική υπηρετεί σε βάρος ποιου. Την ίδια ώρα κυριαρχεί ο εκφυλισμός των διαδικασιών, καθώς το συνέδριο έγινε με αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί από τον Νοέμβρη του 2009 και στο συνέδριο εκλέχτηκε διοίκηση μέχρι το 2015!
Οπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Τυφλών πήρε στο συνέδριο 19 ψήφους στα 110 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ ο συνδυασμός του «μαύρου μετώπου» πήρε 91 ψήφους. Με την απλή αναλογική που προβλέπει το καταστατικό, θα έπρεπε ο συνδυασμός της ΕΣΚ Τυφλών να πάρει 4 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, με το «έτσι θέλω», η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει 23 έδρες στην ΠΔΣ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και 2 έδρες στην ΕΣΚ Τυφλών. Δηλαδή, ενώ η ΕΣΚ Τυφλών πήρε σε ψήφους ποσοστό 17,5%, σε έδρες πήρε μόλις 8%!
«Φαίνεται», σχολιάζει η ΣΕΑΑΝ, «ότι τους ιθύνοντες του "μαύρου μετώπου" ενόχλησε πολύ, ότι μια σειρά νέοι σύνεδροι του συνδυασμού τους αρνήθηκαν να υπακούσουν στα κελεύσματά τους και γι' αυτό τους εξανάγκασαν σε παραίτηση. Δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν το ίδιο και για 4 συνέδρους που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό τους και οι οποίοι την τελευταία στιγμή ψήφισαν την ΕΣΚ Τυφλών.
Πάνω από όλα, είναι ένα ακόμη παράδειγμα με ποιους πραγματικά θέλει ενότητα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε ποιους. Τέτοια ήταν μάλιστα η βιασύνη τους που αμέσως μετά το συνέδριο προχώρησαν στη συγκρότηση προεδρείου, όπου μοιράστηκαν οι σύμμαχοι αξιώματα και καρέκλες». Οι εκλεγμένοι της ΕΣΚ Τυφλών δεν πήραν μέρος στη συγκρότηση των οργάνων του ΔΣ και της εξελεγκτικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου