Σελίδες

11 Απρ 2012

Ενοχο μοιρολόι ...


Το μοιρολόι των αστικών Μέσων Ενημέρωσης για τις καταστροφές που δήθεν υφίσταται η οικονομία της χώρας από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, δεν είναι απλά υποκριτικό. 
Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τα εκατομμύρια εργαζομένων που επί δύο χρόνια στενάζουν κάτω από το βάρος μιας βάρβαρης πολιτικής και όταν κάποια από τα θύματα αυτής της πολιτικής συνειδητοποιούν ότι «δεν πάει άλλο», τους παρουσιάζουν ως εχθρούς του κοινωνικού συνόλου και των προοπτικών της χώρας. Αυτό έκαναν και με τους ναυτεργάτες. Σκύλιασαν για τις υποτιθέμενες επιπτώσεις περιγράφοντας εικόνες πλήρους συντέλειας και ολικής καταστροφής, για όλους σχεδόν τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η ατιμία τους έφτασε να ταυτίσουν τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του καμποτάζ που θα τους ξεκληρίσει, για την πληρωμή των δεδουλευμένων και την άγρια περικοπή συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την καταστροφή του τουρισμού, των θαλάσσιων μεταφορών, της αγροτικής οικονομίας, των εξαγωγών και όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτούς και άλλους τόσους κλάδους.
Λένε ψέματα και το ξέρουν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός δεν είναι οι ναυτεργάτες που κατέβηκαν στην απεργία. Ούτε οι εργάτες της «Χαλυβουργίας», που απεργούν 164 μέρες. Ούτε οι κινητοποιήσεις άλλων τμημάτων της εργατικής τάξης και άλλων φτωχών κοινωνικών ομάδων. Πρόβλημα για την κοινωνία είναι η οικονομική κρίση και οι δυσβάστακτες συνέπειές της, τις οποίες πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους. Πρόβλημα είναι η δράση του μεγάλου κεφαλαίου, για παράδειγμα οι εφοπλιστές που δεν πληρώνουν δεκάρα φόρο, και οι κυβερνήσεις που τους κάνουν όλα τα γούστα. Πρόβλημα είναι ο Μάνεσης που για να αυγατίσει τα κεφάλαιά του και την οικονομική του ισχύ παίρνει κατά δεκάδες τα κεφάλια των εργατών. Πρόβλημα για τον τόπο δεν είναι οι εργαζόμενοι που πασχίζουν για ένα ανθρώπινο μεροκάματο, αλλά τα παράσιτα εκείνα που αξιώνουν να έχουν στη δούλεψή τους εργάτες με 430 ευρώ το μήνα, για να μπορούν οι ίδιοι να ξοδεύουν διπλάσια και τριπλάσια για το... πρωινό τους. Πρόβλημα για την οικονομία δεν είναι οι εργάτες που περιμένουν στην ουρά για ένα μεροκάματο, αλλά οι κεφαλαιοκράτες που όταν δεν βγαίνει το κέρδος που θέλουν, σβήνουν τις μηχανές και πετάνε τον κόσμο στο δρόμο.
Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν καταλάβει το παραμύθι που παίζεται. Γι΄αυτό, τούτη τη φορά, τα τσιράκια της εργοδοσίας έμειναν μόνα τους να γαβγίζουν για την απεργία. Στις μέρες μας, εκείνο που σκέφτεται ο λαός, αυτός που χρόνια πληρώνει το μάρμαρο και μετά τις εκλογές περιμένει τους καινούργιους λογαριασμούς, είναι πώς θα απαντήσει στις κάλπες. Ε, εδώ τα κουκιά είναι μετρημένα. Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μοναδική διέξοδος για όλους όσοι σήμερα βρίσκονται στο σκόπευτρο της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, αποτελεί η πρόταση των κομμουνιστών. Η πρόταση του ΚΚΕ, που από νωρίς προειδοποίησε για την επερχόμενη οικονομική καπιταλιστική κρίση και έγκαιρα αποκάλυψε τα σχέδια της άρχουσας τάξης, να ρημάξει τα λαϊκά στρώματα. Μοναδική θετική προοπτική για τους εργαζόμενους είναι να τιμωρήσουν μαζικά στις κάλπες τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και ταυτόχρονα να αναδείξουν ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, αταλάντευτο συμπαραστάτη και στήριγμα των λαϊκών αγώνων, ώστε να μπει αποφασιστικά φραγμός στα σχέδια για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

1 σχόλιο: