Σελίδες

17 Μαρ 2012

Ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα

«Ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού», όπως αυτός αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι και ο καλύτερος για την άρχουσα τάξη, θα ήθελε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενισχυμένα, αλλά δε φαίνεται να την ανησυχεί όπως και τους συμμάχους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ. 
Η δημιουργία νέων κομμάτων - παραφυάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα χρησιμοποιηθούν για να παίξουν προεκλογικά το ρόλο του αναχώματος της λαϊκής δυσαρέσκειας «προς τα αριστερά», δηλαδή προς το ΚΚΕ, που είναι ο μεγάλος φόβος τους, και μετεκλογικά το ρόλο του συμπληρώματος σε μια συμμαχική
κυβέρνηση του κεφαλαίου. 
Αυτός ο «κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού» συμβάλλει και στη μεταμφίεσή του, δηλαδή να φαίνεται κάτι το νέο, αλλά ταξικά να είναι το ίδιο το παλιό. 
Οσο για την πολιτική σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, τα επιμέρους κόμματα δεν αμφισβητούν την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων και της ΕΕ, άρα δεν κινδυνεύει. 
Ο διαχωρισμός «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί» δε σημαίνει τίποτα και ήδη οι λεονταρισμοί περί «επαναδιαπραγμάτευσης» έχουν αποδειχθεί σκέτη κοροϊδία και απάτη. 
Είναι λοιπόν βέβαιο ότι την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων όλοι όσοι φορούν την αντιμνημονιακή μάσκα θα στέρξουν να στηρίξουν το καπιταλιστικό σύστημα να παρατείνει την κυριαρχία του, βυθίζοντας πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό. 
«Το ζητούμενο από τις κάλπες θα είναι μια φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, η οποία θα δώσει τη δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και απαραίτητες περικοπές σπατάλης», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο χτεσινό κύριο άρθρο της η «Καθημερινή», εκφράζοντας τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας. 
Ο λαός πρέπει να δώσει με τους αγώνες και την ψήφο του ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. 
Οσο πιο αδύναμα βγουν τα κόμματα και τα αποκόμματα του κεφαλαίου, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. 
Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής διεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου