Σελίδες

17 Μαρ 2012

Οταν η ΝΔ ζητά «αναπτυξιακά κίνητρα»... δουλεύει για τα μονοπώλια


Στην τελευταία Ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας «COCA - COLA 3E» να κλείσει δύο από τα έξι εργοστάσια στην Ελλάδα, ρωτά την κυβέρνηση, δηλαδή και το κόμμα του, «αν σκοπεύει να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην εταιρεία για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της και φυσικά πώς σκοπεύουν να στηρίξουν τους απολυμένους εργαζόμενους»!
Τι μας λέει, δηλαδή, η ΝΔ; Οτι η πολυεθνική εταιρεία COCA - COLA χρειάζεται «αναπτυξιακά κίνητρα»! Να ...θυμίσουμε ότι η «COCA - COLA 3E», είναι ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός. Οτι η «COCA - COLA 3Ε» είχε καθαρά κέρδη 330 εκατομμυρίων ευρώ και καθαρές ταμειακές ροές 438 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2011. Κι όμως... Η ΝΔ προτείνει να δοθούν ...«αναπτυξιακά κίνητρα» για τη ...«βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της»! Δηλαδή, να πάρει κι άλλα χρήματα η COCA - COLA, και μάλιστα αυτή τη φορά τσάμπα κρατικό χρήμα - γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει «αναπτυξιακά κίνητρα».

Μα η «COCA - COLA 3E» αποφάσισε να κλείσει τα εργοστάσια στην Ελλάδα, όχι γιατί δεν έχει ρευστότητα (ίσα ίσα από κέρδη άλλο τίποτα), αλλά γιατί έχει μείωση των κερδών, τα οποία έπεσαν κατά 27% σε σχέση με το 2010 και διότι ο όγκος των πωλήσεων (ελέω κρίσης) μειώθηκε κατά 12% και γιατί βρίσκει «προσφορότερες αγορές». Ετσι είναι το κεφάλαιο - όπου κέρδος και «πατρίδα». Προκειμένου, λοιπόν, η «COCA - COLA» να αντισταθμίσει τη χασούρα της (δηλαδή τη μείωση των κερδών που προκύπτουν και απ' τη μείωση του όγκου των πωλήσεων, δηλαδή απ' τη συνολική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού, αλλά και απ' το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης), αποφασίζει να χτυπήσει ακόμη παραπέρα την εργατική τάξη, δηλαδή να φορτώσει το βάρος της δικής της απώλειας κέρδους στις πλάτες των εργαζομένων, κλείνοντας τις παραγωγικές μονάδες και πετώντας τους στην ανεργία.
Ερχεται, τώρα η ΝΔ και λέει στους εργάτες: Για να μην κλείσουν τα δύο εργοστάσια, πρέπει να δώσουμε «αναπτυξιακά κίνητρα» στην πολυεθνική! Τι λέει δηλαδή; Για να μην κλείσει τα εργοστάσια η «COCA - COLA», να κάνουμε ακόμη πιο φθηνούς τους εργάτες. Να δώσουμε κι άλλο χρήμα στην πολυεθνική. Να δημιουργήσουμε «ευνοϊκό περιβάλλον», που σημαίνει ακόμη χαμηλότερη φορολογία για το κεφάλαιο. Να ποια είναι η ...«απάντηση στην κρίση» που δίνει η ΝΔ: Ολα για το κεφάλαιο, όλα για τα μονοπώλια, να φορτώσουν ακόμη περισσότερο τα βάρη της κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού. Πολιτική που ούτε την ανεργία θα αντιμετωπίσει ούτε αυξήσεις μισθών θα δώσει. Μόνο κέρδος στο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου