Σελίδες

29 Αυγ 2019

Μια φορά οπορτουνιστές, πάντα οπορτουνιστές!


(Ιστορία μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, 28/8/2019…)

Στη αρχή αρνήθηκαν το ΚΚΕ κι έγιναν ανανεωτές του μαρξισμού, του κομμουνισμού του σοσιαλισμού... 

Μετά έγιναν αριστεροί, χωρίς κομμουνισμό, όμως με αλλα κάρτ μαρξισμό.

Μετά, από Μάαστριχτ μέχρι ΟΝΕ, αρνήθηκαν μια - μια τις αρχές του Μαρξ, που έλεγαν ότι έχουν (μνημονεύοντας τον πάντα!) και στο τέλος, με όχημα την κρίση, αρνήθηκαν κάθε αρχή κι έγιναν «αριστεροί» σύγχρονοι, ευέλικτοι, με στόχο την αλλαγή της Ελλάδας και της ΕΕ, ώστε να απαλλαγούν από νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκίζοντας τα μνημόνια.
 

Μετά, ξέχασαν το «αριστεροί» και το σκίσιμο των μνημονίων και αντί να αλλάξουν την Ελλάδα και την ΕΕ, άλλαξαν οι ίδιοι, έκαναν τα ΟΧΙ ΝΑΙ, κι έφεραν νέα μνημόνια και νεοφιλελεύθερες πολιτικές με αριστερό προφυλακτικό κάλυμμα. Αρνήθηκαν τον ίδιο τον εαυτό τους αλλά ως οπορτουνιστές, το βρήκαν φυσικό και ρεαλιστικό (να είναι αενάως οπορτουνιστές)!

Μετά, αφού έπαιξαν τον ρόλο σφαγέα κάθε αριστερού ονείρου του κόσμου τους, ανακοίνωσαν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε «όλοι χωράμε μέσα», της «προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης» και σε ένα «πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα». Εδώ κατέληξε εκείνο το αρχικό οπορτουνιστικό μόρφωμα που ξεκίνησε από τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 και από οπορτουνισμό σε οπορτουνισμό μετατράπηκε στο αντίθετο απ’ ότι διακήρυτταν! 
Τώρα εξακολουθεί να μετατρέπεται («μετασχηματίζεται», μας λέει ο κ. Τσίπρας) και κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει, πλην εκείνων των παλιών κομμουνιστών, το 1968, που πρόσβλεψαν με ακρίβεια ότι το τέλος τους θα είναι ο (αντιλαϊκός) πάτος με όλες τις εκδοχές και μορφές του.

*****

Κατέληξαν κανονικά τσιράκια του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος που δήθεν το ΚΚΕεσ. θα ανέτρεπε για να φέρει τον «σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», καθώς το «δογματικό ΚΚΕ» ήταν αδύνατο να συλλάβει και να εγκαθιδρύσει! Ναι, αυτοί το «συνέλαβαν»!

Στο νέο κόμμα «δεν έχουν», ακόμη, ούτε ιδεολογία, ούτε αρχές. Έχουν όμως την οπορτουνιστική «συνέχεια», «σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση», όπως είπε ο Αλέξης. Με αυτόν, μπορούν να παράγουν τα πάντα!

Έτσι, θα στήσουν ψηφιακές πλατφόρμες για να βρουν ιδεολογία, στόχους, καταστατικό, πολιτικές. Όλα θα γίνουν ταχύτατα, ψηφιακά, γιατί όπως είπε ο Αλέξης «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο eΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που θα οργανώνει και θα κινητοποιεί αποτελεσματικά τα μέλη του αλλά και θα παράγει δράση και πολιτική, θα δίνει περιεχόμενο (…) θα ενισχύει το νόημα της συμμετοχής αλλά ταυτόχρονα θα βαθαίνει και τη δημοκρατία»! 

Ναι, με e-δράση, με e-κινητοποίηση… με e-δημοκρατία για να στήσουν και πάλι την μεγάλη παγίδα των πλατειών, ίσως ψηφιακή τώρα, για να παγιδέψουν ξανά όσους θέλουν να πιστέψουν σε νέες αυταπάτες. 

Τελικά εκτός από οπορτουνισμό, αποπνέουν και παρακμή, όμοια με του ΠΑΣΟΚ από εποχή Σημίτη μέχρι ΓΑΠ και διάλυσής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου