Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Το ψέμα τού «όλοι μαζί»... και λαϊκή ρότα

«Η Ελλάδα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια προσαρμογής και γι' αυτό η κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται. Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο πιστώνονται την επιτυχία, η οποία, όμως, οφείλεται πρωτίστως στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το πλεόνασμα, δηλαδή οι θυσίες των φορολογουμένων, να διοχετευτεί στους πραγματικά αδύναμους και σε δράσεις οι οποίες έχουν αμιγώς αναπτυξιακό χαρακτήρα». 
Ετσι περίπου υποδέχτηκαν τα αστικά ΜΜΕ τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας με τη σφραγίδα του κεφαλαίου, το «ματωμένο πλεόνασμα», με πρωταγωνιστή στο ζήλο αυτό τον «Σκάι». 
Η επιμονή ότι όλοι συνέβαλαν και πρωταρχικά ο λαός, (αυτό είναι αλήθεια), είναι πολύ ύποπτο. 
Και ψέμα, αφού δε συνέβαλαν όλοι. 
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες όχι μόνο δε συνέβαλαν, αλλά εισέπραξαν κέρδη από τις μειώσεις μισθών, από τις μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, από φοροαπαλλαγές, από την αύξηση των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων κλπ.

Είναι όμως και ύποπτο, γιατί είναι συγκαλυμμένη κοροϊδία, αφού πασχίζει να καλλιεργήσει στο λαό την αντίληψη ότι πρέπει να ζει με μειωμένες απαιτήσεις, ότι θα ωφεληθεί από το πλεόνασμα, όταν το μεγαλύτερο μέρος του πάει για αποπληρωμή χρεών που δημιούργησε το κεφάλαιο και το κράτος του, αλλά και σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών επενδύσεων. 
Πασχίζουν επίσης να επιβάλουν στο λαό την άποψη ότι η συμβολή του στην επιχειρηματική ανάπτυξη θα ωφελήσει και τον ίδιο και ας εφαρμόζονται συνεχώς αναδιαρθρώσεις για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα, άρα αντεργατικές, αντιλαϊκές. 
Να γιατί λέμε ότι πρέπει να δυναμώσουν η λαϊκή οργάνωση και πάλη, η ενότητα των εργαζομένων, η λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Και ότι χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και ν' ανοίξει ο δρόμος για ν' απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου