Σελίδες

20 Οκτ 2012

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου

Η αληθινή Ιστορία του λαού μας δεν είναι γραμμένη στα σχολικά βιβλία!
Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια 

Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας που δεν την γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια του λαού μας, που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ΄ τα ψέμματα. Δε σου λέμε να πιστέψεις ότι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ’ το λαό και μπορείς να τη βρείς. Ψάξτην.
• Θα σου πούνε για το δικτάτορα Μεταξά, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Δε θα σου πούνε όμως πώς έγινε αυτός ο δικτάτορας πρωθυπουργός. Έκανε πραξικόπημα; Πώς επέβαλε τη δικτατορία του; Δε θα σου πούνε ότι ο Μεταξάς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός απ΄ το ΚΚΕ), δηλάδή απ’ το κόμμα των φιλελευθέρων του Θ. Σοφούλη κι απ’ το Λαϊκό Κόμμα του Παν. Τσαλδάρη. Θα σου κρύψουν ότι ο φασισμός είναι επιλογή του αστικού πολιτικού συστήματος, κάποιες φορές που το συμφέρει ή που δεν έχει άλλη επιλογή. 
• Με παρόμοιο άλλωστε τρόπο ανέβηκε στην εξουσία κι ο «τρελός» ο Χίτλερ κι οι

«Καλωσορίζουν» το λαό στην εξαθλίωσή του...

ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ μας ...καλωσόρισε! 
Στο περίφημο μήνυμά τους οι 17 αρχηγοί κρατών - όπως λένε- «καλωσορίζουν» την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία υιοθέτησης των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί !

Καλωσήρθαμε, λοιπόν, στη ...χώρα των θαυμάτων! 
Εκεί που με μαγικό τρόπο οι μισθοί μειώνονται, τα προϊόντα ακριβαίνουν, η δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση εξαφανίζονται παρέα με τα εργασιακά δικαιώματα.
Καλώς ...μας βρήκαν όλοι οι επενδυτικοί όμιλοι που περιμένουν σαν τα κοράκια για να «επενδύσουν» (χωρίς να βάλουν φράγκο) σε μια χώρα μισθωτών «σκλάβων» και ενός κρατικού μηχανισμού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα και τα συμφέροντά τους.
Φυσικά, «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα» και «πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», για να φτιάξουμε «έναν πιο ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα». Αυτά θεωρούνται ...δεδομένα.