Σελίδες

23 Ιαν 2018

Βγήκαν οι φασίστες παγανιά…

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
Αυτοί που αποτελούνε τον “εθνικό κορμό”…

Όπως λέει κι ένας σύντροφος, οι φασίστες απέδειξαν πως μπορεί να έχουν και πλάκα, σα φαιδρές φυσιογνωμίες που είναι. Αλλά ο φασισμός δεν έχει καθόλου πλάκα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, γιατί είναι εγκληματικός κι επικίνδυνος.
Τι κόσμος κατέβηκε στο συλλαλητήριο; Πολύς και διάφορος. Αλλά εδώ η ποιότητα δεν πηγαίνει μαζί με την ποσότητα. Έχουμε και λέμε:
Οι Βουκεφάλες που ζώνονται τις περικεφαλαίες και τις φουστανέλες τους, συμμετέχοντας σε καλλιστεία γραφικότητας, μαζί με αυτούς που στολίζονται με καμιά δεκαριά πλακάτ και συνθήματα, και γίνονται σαν κινούμενη επιγραφή, για να ποζάρουν στις κάμερες.
Οι Μακεδονομάχοι που δεν κατέβηκαν ποτέ να αντιδράσουν για το ξεπούλημα του νερού, της ενέργειας, των τρένων, της ίδιας μας της ζωής και των δικαιωμάτων μας, αλλά θυμήθηκαν ξαφνικά πως… η Μακεδονία είναι ελληνική.
Οι Ελληνο-Σούπερμαν, με τις ελληνικές σημαίες σαν μπέρτες, που κατέβηκαν με τους αγανακτισμένους, κουβαλώντας μαζί τα πολιτικά ήθη της άνω Πλατείας.

Πού είναι ένας παπα-Γκαπόν όταν τον χρειάζεσαι;
Οι γονείς που ποτίζουν τα παιδιά τους από μικρά με το εθνικιστικό δηλητήριο, προτού αυτά αποκτήσουν κριτική ικανότητα για να το απορρίψουν. Και σε κάνουν να θες να “επέμβεις αυτεπάγγελτα” να τους αφαιρέσει την ευθύνη της ανατροφής τους.
Κάποιοι αφιονισμένοι που δεν έχουν άλλα ιδανικά από την ομάδα τους -και τα συμφέροντα του προέδρου της- αλλά βρήκαν τώρα άλλο ένα, για να γεμίσουν το άδειο τους κεφάλι.
Οι ρασοφόροι κι οι ρασοφόρες που άφησαν στην άκρη το δόγμα “no politica”, φέρνοντας το Ιράν στο χώρο μας και το Μεσαίωνα στην εποχή μας.
Η Δεξιά του Κυρίου. Αυτοί που συγκυβερνούν κι αυτοί που κυβερνούσαν και θέλουν να ξανάρθουν στα πράγματα. Κι ο Πυρίκαυστος Ζουράρις που τον κυνήγησαν ως το δημαρχείο του Μπουτάρη, για… το ποδόσφαιρο.
Μεγαλοπαράγοντες που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα, κάνουν επίδειξη δύναμης και δυναμώνουν το προσωπικό τους κεφάλαιο, για να αυξήσουν το χρηματικό που τους ενδιαφέρει. Αξιωματικοί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της πατρίδας των εκμεταλλευτών.

Σαββίδης, Φραγκούλης, η ισχύς εν τη ενώσει…
ΜΜΕ που μπαίνουν χορηγοί επικοινωνίας στην αποβλάκωση και τα φουσκωμένα σαν αερόστατο μυαλά των εθνικόφρονων. Κι η διαχρονική αξία του ΣΚΑΪ που δε γνώριζε με σιγουριά τα αίτια της φασιστικής επίθεσης σε έναν κατειλημμένο χώρο. Πάλι καλά που δεν είχαν εξ αρχής την πληροφορία για τους “Μακεδόνες” (Σύλλογος Φιλάθλων) του ΠΑΟΚ, ως δράστες, για να βάλουν τίτλο: την έκαψαν για το ποδόσφαιρο.
Τα φασισταριά που έκαψαν ανενόχλητα ένα κατειλημμένο νεοκλασικό κτίριο, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, και μαζί μια μεγάλη βιβλιοθήκη που ήταν ανοιχτή σε όλους (παιδιά, μαθητές και μετανάστες) όσους την είχαν ανάγκη. Αλλά δε φώτιζε τα μυαλά, όπως μια πυρκαγιά…
Αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο για το ολοκαύτωμα. Κι έχουν ονοματεπώνυμο. Η Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Που δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη “γιορτή”. Και θα ήταν εκεί, παρόντες, και χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Άμα έχεις τέτοιους δημοκράτες, τι τους θέλεις τους φασίστες. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη “παράδοση” εξάλλου στην ενσωμάτωσή τους στα κυρίαρχα κανάλια (όπως η ΝΔ και όχι μόνο).
Οι φασίστες μπορεί να είναι γελοία υποκείμενα, αλλά ο φασισμός είναι εδώ, άκρως επικίνδυνος, επιθετικός και για αυτό, καθόλου αστείος -κάτι που μας επιτρέπεται να υποτιμήσουμε και να περάσουμε με ελαφριά καρδιά.
Υστερόγραφο
Όχι, δε σκοπεύουμε να τσουβαλιάσουμε και να χαρίσουμε στους φασίστες όσους κατέβηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Βασικά όμως θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους ίδιους να μην συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με όσα έγιναν κι αυτούς που είδαν, για να μην μπουν από μόνοι τους στο ίδιο τσουβάλι μαζί τους.
Αλλιώς, οι δικαιολογίες είναι περιττές (κι από εμπειρίες είχες αρκετές -όπως λέει ο στίχος).



Ο χρυσαυγίτης Παππάς στο συλλαλητήριο (αριστερά) με εθνοπρεπές αξεσουάρ.
Ο ίδιος (δεξιά) καπελωμένος με το μουσουλμανικό φέσι που φορούσαν οι μεραρχίες των SS στα Βαλκάνια το 1943.
Συμπέρασμα: Τέτοιοι «πατριώτες» και ξακουστοί «μακεδονομάχοι»,  μέχρι τούρκικο φακιόλι μπορούν να φορέσουν αν αυτό επιτάσσει ο ναζισμός τους. (Νίκος Μπογιόπουλος)


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/1/18, 6:12 μ.μ.

    Ο ταγματάρχης χωροφυλακής της χούντας, Μητροπολίτης Αμβρόσιος, με τα γνωστά του άπταιστα χρυσαυγίτικα, εκείνος που έβρισκε από νωρίς «γλυκιά ελπίδα» στους ναζί της Χρυσής Αυγής , εκείνος που δοξάζει τον Ντερτιλη φωτογραφίζεται χαμογελαστός με δύο από τους γνωστούς ναζί της Χρυσής Αυγής, τον Λαγό και τον Παναγιώταρο.

    Ο Θανάσης Λενής (ο Αμβρόσιος), σε συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Αίγιο για την ονομασία των Σκοπίων, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Περιεγραψε ο Λενής πως κάποιοι τον έχουν αποκαλέσει «Αμβρόσιος ο ναζιστής», «Αμβρόσιος ο χουντικός», «Αμβρόσιος ο εθνικιστής», «Αμβρόσιος ο χρυσαυγίτης», «Αμβρόσιος ο ακροδεξιός» «Αμβρόσιος ο φασίστας». Για να πει, στη συνέχεια:

    «Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά, όχι κατσαπλιά, όχι συμμορίτη, όχι άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ».

    Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση αυτή η δήλωση, με τις προτιμήσεις του Λενή. Είναι αναμενόμενη σε κάθε της λέξη. Είναι λογικό για κάθε φασίστα να γουστάρει να τον λένε φασίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή