Σελίδες

12 Σεπ 2013

Ν. Σοφιανός στο «ΣΚΑΪ»: Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ απαντά στις λαϊκές ανάγκες του σήμερα (VIDEO)




Συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν έδρα το ίδιο γήπεδο, την ΕΕ, που τη θεωρούν σπίτι τους, την τρόικα και την ΕΚΤ που είναι ΕΕ. Αυτό υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δίνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα της ταύτισής τους, επιστράτευσε το θέμα του χρέους. «Επιμήκυνση προτείνει η συγκυβέρνηση, νέο "κούρεμα" αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς υποστηρίζει το ΔΝΤ και πιέζει ο Ομπάμα. Αυτή η αντιπαράθεση κρύβει ότι η κρίση είναι κρίση αυτής της οικονομίας που σαπίζει και στη σαπίλα της τραβά την πλειοψηφία του λαού μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αυτή η πολιτική, συνέχισε, που κινείται εντός των πλαισίων της ΕΕ, της καπιταλιστικής οικονομίας. δεν διαχειρίζεται φιλολαϊκά, ούτε με υγιείς επιχειρηματίες. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, ούτε για αυταπάτες και καινούργιες χίμαιρες. Είμαστε σε βαθιά κρίση που θέλει θύματα, εδώ χύνεται "αίμα" και η λαϊκή απαίτηση για διέξοδο δεν είναι η διαχείριση. Εδώ ακριβώς, πρόσθεσε, απαντά η καθαρή πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Λαϊκή Συμμαχία, η οποία θα οικοδομηθεί στη βάση των κοινωνικών ανησυχιών και των δυνατοτήτων της χώρας μας να σταθεί στα πόδια της, με μια οικονομία που θα δουλεύει για τον ελληνικό λαό και όχι για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Οι προϋποθέσεις αυτής της πρότασης αφορούν το σήμερα και όχι κάποια άλλη ζωή ή την Δευτέρα Παρουσία, όπως σκόπιμα εγκαλούν το ΚΚΕ. Αφορούν και τους λαούς της Ευρώπης οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν διέξοδο μέσα στη στρούγκα της ΕΕ και γι' αυτό εκφράζεται σκεπτικισμός και άρνηση για το οικοδόμημα και αποτελεί υπόθεση του εργατικού κινήματος να αναδείξει σε κάθε χώρα της ΕΕ το δρόμο της αποδέσμευσης, της ρήξης και της ανατροπής, επισήμανε το στέλεχος του ΚΚΕ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εκτίμησε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε ανοδική σταθερότητα, σε μία πορεία ανάκαμψης, πολιτικής, εκλογικής και ιδεολογικής. Το κρίσιμο ζητούμενο για το Κόμμα μας, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, είναι να δημιουργηθούν σήμερα οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα στο λαό να πει ότι δεν ανέχεται άλλο να θυσιάζεται για τα κέρδη μιας χούφτας ολιγαρχών στη χώρα μας. Το πραγματικό διά ταύτα είναι να διαμορφωθεί μια λαϊκή πλειοψηφία ανατροπής, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός.
Τέλος, επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του συστήματος, λέει ναι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε αυτή την οικονομία. Αν αλλάξει και σβήσει και τη σβάστικα, μπορεί να παίξει και ένα ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Τα έχουμε δει και σε άλλες χώρες αυτά, σημείωσε χαρακτηριστικά. Το ζήτημα για το λαό είναι να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, διαμορφώνοντας όρους ανατροπής, έχοντας ξεκάθαρο ότι «εντός των τειχών» δε δίνονται λύσεις σε όφελός του, κατέληξε ο Νίκος Σοφιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου