Σελίδες

13 Αυγ 2011

Σχεδιασμένος αποπροσανατολισμός από τα ΜΜΕ...



ΣΤΟ 6,9% Η ΥΦΕΣΗ, στο 17% η «επίσημη» ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες τρέχουν στα δικαστήρια, μήπως γλιτώσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες, αυξάνονται οσονούπω οι έμμεσοι φόροι, μειώνονται λόγω φορολογίας οι ονομαστικοί μισθοί και συντάξεις, λουκέτα στην αγορά...
Ομως, για τα απογευματινά δελτία ειδήσεων, αυτή είναι απλά η ... «κακή» και «απαισιόδοξη» πλευρά της χώρας. 
Αυτή που επιλέγουν να βλέπουν οι μονίμως γκρινιάρηδες και απαισιόδοξοι άνθρωποι. 
Κάποιοι που έχουν εμμονή με τη μιζέρια.

Ετσι, λοιπόν, με την ...κλασική πλέον φράση τους «ας αλλάξουμε όμως κλίμα», οι εκάστοτε παρουσιαστές ειδήσεων - ανάλογα με το επίπεδο «σοβαρότητας» που θέλουν να καλλιεργήσουν - αρχίζουν το παραμύθι. `Η καλύτερα το βομβαρδισμό βλακείας...
Πάρτε παραλίες τίγκα στους λουόμενους, πάρτε αποκαλυπτικά μαγιό, πάρτε στημένα πάρτι στην ακροθαλασσιά, πάρτε πολυτελή γιοτ, ειδυλλιακά τοπία, πανάκριβα ξενοδοχεία, ξέφρενους ρυθμούς και απολαύσεις, «μπιτάτες» μουσικές.
Κι επειδή ...η είδηση είναι πάνω από όλα, μάθε πού πέρασε τις διακοπές του ο Λιάγκας, τι κάνει ο Ρουβάς, πού ταξιδεύει η Μενεγάκη, πώς λιάζεται ο Χατζηγιάννης, τι λάδι μαυρίσματος χρησιμοποιεί ο ένας κι ο άλλος.
Διότι αυτά είναι ...«η Ελλάδα μας» και μπορείς να τα ονειρεύεσαι κι εσύ (ασχέτως του αν μπορείς να τα πληρώσεις κιόλας). Και να ξέρεις ότι όλοι αυτοί οι «αστέρες» πήγαν διακοπές ...και για σένα. Για να βλέπεις και να μην ξεχνάς πώς είναι.
Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, υπάρχει ...πλούσιος προβληματισμός σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και η Ευρωζώνη. Ευρωομόλογο πάση θυσία ζητούσε τις προάλλες ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ενώ φορολογία και τακτοποίηση των δημοσιονομικών απαιτούν οι εκπρόσωποι της γερμανικής σχολής.

Παπαγεωργίου Βασίλης
Κάπου εδώ, όμως, τελειώνουν και οι ...διαφωνίες τους. Διότι δεδομένο θεωρούν ότι θα υπάρχουν προγράμματα λιτότητας και ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι το κόστος της κρίσης θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Στα περί «μείωσης του εργατικού κόστους», «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» και ελάφρυνσης της φορολογίας των επιχειρήσεων άπαντες οι μέγιστοι οικονομολόγοι συμπίπτουν.
Κι αυτό όχι γιατί αυτή είναι η ...επιστημονική αλήθεια, αλλά γιατί εξυπηρετούν μια πολύ πολύ συγκεκριμένη «οικονομία». Αυτή των κερδών των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου