Σελίδες

8 Σεπ 2010

Αναμορφωμένο σχήμα με αντιλαϊκές περγαμηνές


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στελέχη δοκιμασμένα στην εφαρμογή και την υπεράσπιση της στρατηγικής του μνημονίου συνθέτουν το «νέο» Υπουργικό Συμβούλιο

Την αναμόρφωση του κυβερνητικού επιτελείου, ώστε πιο αποτελεσματικά να καθοδηγήσει τις αντιλαϊκές ανατροπές και την νέα επίθεση σε βάρος του λαού, επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χτες τα ξημερώματα.
Ταυτόχρονα, ο προπαγανδιστικός χειρισμός των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, σηματοδοτεί μια νέα απόπειρα εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να μπουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που υπαγορεύει το μεγάλο κεφάλαιο.
Η «ανακύκλωση» προσώπων στην κυβέρνηση και η είσοδος στο Υπουργικό Συμβούλιο «δοκιμασμένων» στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί την καλύτερη προσαρμογή στην εφαρμογή του αντιδραστικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως αποτυπώνεται στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο.

«Διαπιστώσαμε κενά και τα καλύψαμε», είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέουστην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τους νέους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις για την αύξηση των μελών της κυβέρνησης, όταν προεκλογικά διατυμπάνιζε την πρόθεσή του να φτιάξει ένα «ολιγομελές, επιτελικό και ευέλικτο» σχήμα. Μετά τον προχτεσινό ανασχηματισμό, η κυβέρνηση διαθέτει πλέον 48 υπουργούς, από 37 που είχε πριν.
Με τη νέα σύνθεση, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Η δημιουργία νέων υπουργείων και η συγχώνευση αρμοδιοτήτων στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και η θέσπιση «υπουργού συντονισμού», θέση που κατέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, με αποστολή να ελέγχει το έργο των υπουργείων, αποτελούν τις απαραίτητες προσαρμογές που απαιτεί η πλουτοκρατία για:
-- Την επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Εργασία, στην Υγεία, στην Παιδεία.
-- Την εξασφάλιση ακόμα ευνοϊκότερων συνθηκών (φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις) για τις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που ανέλαβε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η ανάληψη του τομέα των επενδύσεων από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, λειτουργούν ακριβώς σ' αυτή την κατεύθυνση.
Κοροϊδία και αποπροσανατολισμός
Η «επιχείρηση ανασχηματισμός» συνοδεύτηκε από ένα επικοινωνιακό «μπαράζ», με προφανή στόχο να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη βάρβαρη πραγματικότητα και την αιτία της, που δεν είναι άλλη από την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η επαναφορά στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Χυτήρης) που έχουν δοκιμαστεί στο στίβο της αντιλαϊκής πολιτικής και όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιζαν το ρόλο του «καλού» στο εσωκομματικό πεδίο, διατυπώνοντας διαχειριστικές παρατηρήσεις στις αποφάσεις των υπουργών, έρχεται σήμερα να υπηρετήσει τη χειραγώγηση του λαού.
Οι «νέοι» υπουργοί, όπως και οι προκάτοχοί τους, είναι τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το μνημόνιο και προωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Στην παρούσα φάση, έρχονται να ενισχύσουν τις κάλπικες προσδοκίες που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με πρώτο σταθμό το βήμα της ΔΕΘ.
Οι απατηλές υποσχέσεις περί «ανάπτυξης» που θα ωφελήσει δήθεν το λαό, αποτελούν το όχημα για την κατεδάφιση των τελευταίων λαϊκών κατακτήσεων με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.
Χτες, δεν ορκίστηκαν ο Γ. Διαμαντίδης και η Ελ. Τσουρή, καθώς πρέπει πρώτα να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του νέου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Επίσης, εκκρεμεί ο διορισμός νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης, μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Απόστολου Κατσιφαρά για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου