Σελίδες

25 Οκτ 2010

Πανικός και εκβιασμός

Του Γ.Γ. ,  από : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν θυμάμαι σε όλη την περίοδο μετά την μεταπολίτευση, δυο βδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρωθυπουργός της χώρας να έχει δώσει διακαναλική συνέντευξη και να βάζει ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους του δίλλημα «ή εγώ ή το χάος». (Δεν σας θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς;). Γιατί αυτό ακριβώς είναι το δίλλημα που προκύπτει, απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο που προβλέπετε να κινηθεί η συνέντευξη. Και μόνο η όλη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί δείχνει ένα πράγμα: Πανικό και εκβιασμό! 

Να μην σταθώ σε λεπτομέρειες ότι π.χ η συνέντευξη δεν δίνεται σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, (πρωτόγνωρο γεγονός), ότι στον ρόλο του συντονιστή δεν είναι κάποιος δημοσιογράφος αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, ότι θα μιλήσει χωρίς ουσιαστικό αντίλογο αφού απουσιάζει κάθε φωνή αντιπολίτευσης και οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν ερωτήσεις –στην συντριπτική τους πλειοψηφία- υποστηρίζουν με θέρμη την κυβέρνηση και το μνημόνιο, κ.λ.π.


Η ουσία κατά την άποψη μου είναι αλλού. Μέσα στον πανικό και την απόγνωσή του ο ΓΑΠ-Τσολάκογλου –καθώς προβλέπετε πανωλεθρία του κυβερνώντος κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές- προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα του τύπου «σταθερότητα ή ακυβερνησία», ή όπως είπε ο Γ. Ραγκούσης σήμερα στα «ΝΕΑ»: « Ή θα έχουµε τον λαό µαζί µας, και έτσι θα κερδίσουµε για τη χώρα τον πόλεµο της επιβίωσης και της ανάπτυξης ή δεν θα έχουµε τη συµπαράταξη των πολιτών και κατά συνέπεια όσο και να θέλουµε δεν θα καταφέρουµε να βγάλουµε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακµής και της υπανάπτυξης».

Αρχικά να πω ότι ο «μπαμπούλας» που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ για «πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» είναι παραμύθι. Αυτό εξαρτάτε αποκλειστικά από τις διαθέσεις των επικυρίαρχων της τρόικας, οι οποίοι δεν θα ρισκάρουν μια τέτοια περιπέτεια αφού δεν έχουν δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές. 
Οσο για το «μεταρρυθμίσεις ή πτώχευση» αυτό κι αν είναι κάλπικο δίλλημα.Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» είναι που οδήγησαν σε πτώχευση των λαό μας. Το λένε οι πάνω από 1.000.000 άνεργοι, η ανέχεια και οι ανασφάλεια που διακατέχει τεράστιο μέρος του ελληνικού λαού.

Είναι φανερό ότι ο κατά τύποις πρωθυπουργός της χώρας με τις κινήσεις του αποσκοπεί να εκβιάσει το εκλογικό σώμα της χώρας. Εχει όμως αντικείμενο ο εκβιασμός που επιχειρεί; Εδώ που μας έφτασε η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε. Αντιθέτως, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, τρέμει στην ιδέα ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε δεν θα κάνει μόνο του «παιχνίδι» και θα κερδίζει χωρίς αντίπαλο.

Όλα δείχνουν ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές το μήνυμα που θα πάρει η κυβερνητική παράταξη θα είναι ηχηρότατο, όπως αυτό και να εκφραστεί. Είτε με την αποχή είτε με καταψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων. Οι λύσεις απελπισίας, όπως αυτής της διακαναλικής συνέντευξης του ΓΑΠ-Τσολάκογλου δεν πρόκειται να ανακόψουν το διαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Και αυτό που τρέμει στην κυριολεξία η κυβέρνηση δεν είναι η «υπόκωφη» διαμαρτυρία που θα «ακουστεί» μέσα από τις κάλπες. Ο κυβερνητικός της λόχος είναι συμπαγής και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αλλάζουν κυβερνήσεις όποιο αποτέλεσμα και να έχουν. Ο κυβερνητικός εφιάλτης είναι μήπως το αποτέλεσμα συντελέσει ώστε οι ήδη δρομολογημένες μετατοπίσεις της κοινωνικής συνείδησης πάρουν ώθηση και η βουβή αγανάκτηση και οργή του κόσμου που υπάρχει σήμερα μας κάνουν .. Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου